Årets vakreste eventyr for alle bilinteresserte er i full gang. Nå åpnes dørene, men allerede mandag kveld ble de første bilnyhetene vist i lukkede arrangementer. Bilmagasinet presenterer nyhetene etter hvert som de avdukes.

Tekst: Sven Furuly. Foto: Newspress, Amp og Presse

Velkommen til vår presentasjon av årets Internasjonale Bilmesse i Genève. I motsetning til bilutstillingen i Frankfurt og Paris, som avholdes hvert annet år, foregår arrangementet i Genève hver eneste år – og har nå vært avholdt i over 100 år. Det er flere faktorer som gjør denne bilmessen til kanskje Europas viktigste – både for bransjen selv og for alle med interesse for bil.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

annonse_spanienvillas_bilmagasinet

 

Utstillingsarealet er mindre enn det vi finner i både Frankfurt og Paris, samtidig som Sveits også er et nøytralt land i forhold til bilbransjen. Der tyske og franske bilprodusenter har gigantiske størrelser på sine utstillinger i de respektive landene, er bildet langt mer balansert i Genève. Størrelsen på standene er likere, ingen haller domineres av en enkelt produsent eller gruppe, og publik får bedre oversikt og glede av et besøk.

Den kommende mindre elbilen fra Audi, Q4 e-tron, er en bil som kan passe for mange nordmenn

Samtidig er Genève vokst til en arena der bilfabrikkene ønsker å være til stede. Fjorårets bilutstilling i Paris manglet en rekke viktige merker, og endringer i både måten nye biler presenteres på, nye kjøpemønstre uten etablerte forhandlere, har gitt en ny hverdag for både messearrangører og utstillere. Genève har stått i mot dette presset, og med unntak av Ford og Land Rover Jaguar som de mest betydningsfulle av merkene som mangler, er bildet praktisk talt komplett.

 

Dette betyr at året internasjonale bilutstilling som vanlig byr på verdenspremiere for en rekke spennende konseptbiler. Flere er rene designstudier, skapt for å tiltrekke seg oppmerksomhet til et merke som kanskje ikke har de største nyhetene i øyeblikket, andre er skapt for å presentere nye designretninger, noen skjuler helt ny teknologi, mens atter andre er nær forestående produksjonsmodeller.

Kia Imagine er en konseptbil som viser hvordan en større fire-dørs elbil fra Kia kan se ut

Alle disse kategoriene er representert under årets bilmesse. Ikke minst når det gjelder elbiler er det et stort og spennende utvalg av modeller innenfor alle disse kategoriene. Men også familiebiler utstyrt med tradisjonelle forbrenningsmotorer, ekstreme sportsbiler og terrengbiler med reale bruksegenskaper vises for publikum for aller første gang når dørene åpnet for publikum tirsdag morgen den 5. mars.

Mercedes-Benz viser flere nye modeller, blant annet denne CLA Shooting Brake stasjonsvogn

Det er imidlertid blitt en tradisjon at bilprodusenter inviterer pressen til em ”før”-premiere allerede på mandag kveld, og dermed er allerede en rekke verdenspremierer kjent i det dørene åpner. Volkswagen-gruppen, med sin store palett av bilmerker, opprettholder denne tradisjonen, og allerede mandag kveld klokken 18 gikk teppet opp for de første nyhetene under dette lukkede arrangementet. Det er ingen komplett presentasjon – snarere en smakebit av høydepunktene til de ulike merkene, og det hele regissert på en måte som gjør det viktige å besøke gruppens ulike stands når messen åpner.

Supersportsbilmerket Bugatti hadde verdenspremiere for sin nyeste kreasjon: La Voiture Noire

Naturligvis er det også en rekke bilprodusenter som har valgt å forhånds-publisere bilder og informasjon om bilmodeller som har verdenspremiere i Genève. Noen av disse har vi allerede publisert her på bilmagasinet.no mens andre har vi valgt å holde tilbake inntil vi får nok informasjon til at beskrivelsen av nyheten blir mer enn bare et bilde og en generell tekst, uten konkrete spesifikasjoner eller lanseringsplaner.

Trodde du drømmen om den flyvende bilen var død? Slett ikke – her er den nye PAL-V

Ved å følge disse lenkene (rød tekstfarge) kommer du til de ulike Genève-nyhetene etter hvert som pressekonferansene holdes og bilene avdukes. Listen er dynamisk og vil oppdateres kontinuerlig i løpet av de kommende dagene, samtidig som også allerede publiserte saker vil oppdateres med eventuelt nyere bilder og en mer omfattende tekst.

FØLGENDE MODELLENE VIL DU FINNE PRESENTERT I EGNE ARTIKLER FRA GENEVE:

Aiways U5 SUV

Alfa Romeo Tonale (SUV)

Audi Q4 e-tron

Audi TFSI-e hybridbiler

Audi e-tron Concept GT

Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

BMW 7-Serie facelift

Bugatti La Voiture Noire

Citroën Ami One

Cupra Formentor

DS e-tense

Ferrari F8 Tributo

Fiat Centoventi Concept

Honda Urban EV Concept

Kia Imagine Concept

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Lamborghini Huracan EV Spyder

Mazda CX30 Concept

Mercedes Benz CLA Shooting Brake

Mitsubishi Tourer Concept

Piëch Mark Zero

Pininfarina Battista EV

Peugeot e-208

Porsche 911 Cabriolet (992)

Polestar 2

Renault Clio

Seat el-Born

Seat Minimo

Skoda Kamiq

Skoda Vision iV

Smart Forase+ Concept

SsangYong Korando

Subaru Forester e-boxer

Volkswagen ID Buggy

 

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev