En stolt informasjonssjef hos den norske Peugeot-importøren, Stian Ghile, kunne stolt vise fram det ettertraktede ”Car of the Year 2014” – trofeet i Genéve. Dermed var det et knippe sterke finalister som måtte se seg slått av denne velkjørende franske bilen.

Ikke mindre enn 30 ulike bilmodeller var kvalifiserte til å delta i kampen om å bli kåret til Årets Bil 2014 i Europa, da motorjournalistene startet sitt arbeid med å velge den beste nykommeren. Alle de aktuelle kandidatene måtte lanseres i minst fem ulike land innen slutten av 2013, og må produseres i et antall på minst 5000 stykker. Konkurransen blir gjennomført i to trinn, der finalistene ble publisert allerede den 16. desember. Vinneren publiserespå den internasjonale bilutstillingen i Genéve den 3. Mars.

Det ble Peugeot 308 som sanket flest stemmer fra de europeiske jurymedlemmene. Og det var virkelig sterke konkurrenter blant de syv finalistene. De elektriske bilene BMW i3 og Tesla S representerer en fremtidsvisjon som fungerer allerede i dag, mens biler som Peugeot 308, Mazda 3 og Skoda Octavia representerer solide og velkonstruerte biler som tiltrekker seg kjøpere over hele Europa. Citroën C4 Picasso er en fin flerbruksbil, mens den luksuriøse Mercedes-Benz S-Klasse er en spydspiss når det gjelder avansert elektronikk for automatisk styring av bilen, og et høyt sikkerhetsnivå.

Valget falt på Peugeot 308, som med sine fine kjøreegenskaper, høye komfort og gode plassforhold innenfor sine kompakte mål -i Europas mest solgte bilklasse- fikk stemmer fra alle deler av det europeiske kontinentet. Peugeot 308 kan også utstyres med en rekke ulike sikkerhetssystemer som hjelper føreren under kjøring. Vi vil om få dager publisere en komplett prøvekjøring av Peugeot 308 på norske vinterveier. 

Peugeot 308