Førstegangskjøpere som er ute etter en rimelig bobil med høy kvalitet og reiseklart utstyr, kan finne det de leter etter i den nye Ford Transit baserte Just Go-serien fra Dethleffs.

Tekst: Sven Furuly, Foto: EHG

Bobil- og campingvognprodusenten Dethleffs presenterer nå den nye bobil-serien Just Go som kan bestilles fra og med mai. Da får nybegynnere på utkikk etter en rimelig bobil med utstyr som gjør den umiddelbart reiseklar, og flere modeller å velge mellom. Den delintegrerte modellen utmerker seg med et svært attraktivt forhold mellom pris og ytelse – både i basisvarianten med omfattende standardutstyr og i den mer påkostede utstyrsvarianten med Comfort-pakke.

Billedtekst

Som basiskjøretøy har Dethleffs Just Go understell fra Ford Transit. Standardspesifikasjonen omfatter forhjulsdrift, en EcoBlue-dieselmotor på 130 hk (96 kW) og masser av komfort- og sikkerhetsutstyr. Her finner man blant annet cruise control, en digital DAB+- bilradio som kan betjenes fra rattet, samt en rekke assistentsystemer som nødbremseassistent, bakkestartassistent, sidevindassistent og sikkerhetsbremsesassistent. De dreibare pilotsetene med justerbar høyde og vinkel samt to armlener sørger for ekstra komfort på turen.

Den lengre T 7055 kan enten fås i en versjon med enkeltsenger eller med en midtstilt dobbeltseng med høydejustering i hekken.

Ved lansering kan den delintegrerte Just Go bestilles i tre planløsninger og to utstyrsvarianter. Den korte T 6815 EB har enkeltsenger og et L-formet kjøkken. Den lengre T 7055 kan fås med enkeltsenger (T 7055 EB) eller med en midtstilt dobbeltseng med høydejustering som standard og en lounge-sittegruppe (T 7055 DBL). Begge modellene utmerker seg dessuten med et baderom som har separat dusj. I bodelen kombinerer Just Go lyse treoverflater, finstrukturerte veggeoverflater i grå filtdesign og elegante mørkegrå overskapdører uten håndtak og med soft-close-teknologi.

Just Go er utstyrt med et rommelig bagasjerom. Velger man «Comfort» utstyrsnivå får man også dører på begge sider av dette rommet.

For at det skal bli lettere for nybegynnere å velge praktisk utstyr, er Dethleffs tilbud av tilleggsutstyr i den nye Just Go oversiktlig og greit. I tillegg til omfattende standardutstyr byr den attraktivt prisede Comfort-pakken på interessant tilleggsutstyr som regnsensor og klimaanlegg. I tillegg inneholder pakken komfortutstyr for bodelen, for eksempel vindu i førerhusoverbygget og inngangsdøren, plisségardiner i førerhuset, mulighet for å bygge om enkeltsengene til dobbeltseng, stemningsbelysningen Light Moments og den spesielle stoffvarianten Salerno. Med vinterkomfortpakken (tilleggsutstyr) er Just Go godt forberedt på vintercamping. Dessuten sørger tilleggsutstyr som en kraftigere motor på 160 hk (118 kW), automatgirkasse istedenfor manuell girkasse, elektrisk gulvvarme, solcelleanlegg og elektrisk senkeseng over sittegruppen for nok av tilpasningsmuligheter – og forholdet mellom pris og ytelse er det ingenting å si på.

Sidedekoren med Dethleffs typiske dynamiske, buede linje under vinduet er som på Just-serien, kombinert med en helt nydesignet baklyktholder.

De nye modellene er tilgjengelige hos utvalgte Dethleffs-forhandlere fra midten av mai.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev