Denne er lokalisert på Vestby og nå er åpningsdatoen klar. Den 15. august står NIO’s andre batteribyttestasjon i Europa klar. Begge befinner seg i Norge!

Tekst: Sven Furuly, Foto: NIO

Den første batteribyttestasjonen som ble etablert i Europa befinner seg på Lier, ved E18 noen mil sørvest for Oslo. I løpet av den korte tiden den har vært i drift er det utført mer enn 1000 batteriskift. Systemet kalles for Power Swap, som innebærer at bileieren skifter ut sitt utladede batteri med et tilsvarende fulladet i løpet av bare fem minutter. Ikke bare er dette et hurtig alternativ til å lade opp batterier på en hurtiglader, men det byr på flere fordeler. Under batteribyttet kjøres det diagnostikk på batteriet og det elektriske systemet i bilen. Dette betyr også at det nye batteriet som bileieren får utdelt er diagnosert og at NIO garanterer at dette er i god stand. Mer enn 200 batteriskift hver måned i Lier, sier noe om at Power Swap fremstår som et attraktivt tilbud.

Skifte av batteri tar bare fem minutter. Mer enn 1000 batteriskift er foretatt ved Power Swap anlegget i Lier, langs 18 sørvest for Oslo,  siden åpningen i januar.

NIO er allerede godt i gang med opplæring av personell og testingen av den nye batteribyttestasjonen på Vestby. Alle tillatelser er mottatt og bygningsarbeidet er ferdig. Med åpningen av denne stasjonen får NIO et viktig bindeledd mellom Oslo og Gøteborg. Vestby ligger noen få mil sørøst for Oslo på E6. Denne motorveien fortsetter sydover forbi Göteborg helt til Trelleborg på sydspissen av Sverige. Fra E6 er det mulig å velge utallige fergeruter til Danmark og Tyskland, i tillegg til broforbindelse til København. På sikt skal det etableres et sammenhengende nettverk av batteribyttestasjoner over hele Europa.

Marius Hayler, daglig leder i NIO Norge, er godt fornøyd med lanseringen av både merket og Powe Swap stasjonene. Norge er først ute i hele Europa.

NIO inviterer alle som er nysgjerrige til å komme innom stasjonen, som har adresse Svarthagsveien 1, 1540 Vestby, mellom 15 og 20. august for å prøvekjøre NIO ES8 og teste batteribyttestasjonen. Er du nysgjerrig på hvordan dette fungerer vil du dermed få muligheten til å teste teknologien selv. NIO-eiere som har tegnet seg for NIOs «Battery as a Service»-program får to gratis batteribytter i måneden. – Å tilby batteribytte er en effektiv måte å øke levetiden til batteriene og derigjennom livsløpet til elektriske biler. Teknologien representerer både bærekraft og brukervennlighet, forteller Marius Hayler, daglig leder i NIO Norge, til Bilmagasinet.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev