Hedin Performance Cars er en betydelig aktør for Porsche i Norge og Sverige. Nå har selskapet inngått en avtale om etablering av et helt nytt Porsche-anlegg i Fredrikstad; det femte i sitt slag for Hedin i Norge.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Hedin

I 2007 åpnet Bavaria dørene til Porsche Center Stavanger. I dag er selskapet, som har endret navn til Hedin Performance Cars, en betydelig aktør for det eksklusive merket i Norge med forhandlere i Stavanger, Kristiansand og Son. Nå står Fredrikstad for tur.

– Når vi åpner dørene vil vi ta kundeopplevelsen til et helt nytt nivå og skape et samlingspunkt for Porsche-entusiaster i Fredrikstad, Sarpsborg og hele Østfold. Bygget skal gi en merkbart bedre opplevelse av merkevaren og produktene, og utformes i tråd med Porsche sitt helt nye designkonsept «Destination Porsche» som handler om opplevelser og inspirasjon. I tillegg til å vise frem de fantastiske produktene fysisk og digitalt ved hjelp av VR-teknologi og berøringsskjermer, vil Porsche-kunder og -fans få muligheten til å samles om merkevaren i det behagelige loungeområdet, sier VD i Hedin Performance Cars, Rickard Magnusson.

Porsche Center Fredrikstad skal utformes i tråd med Porsche sitt helt nye designkonsept «Destination Porsche» som er preget av opplevelser og inspirasjon.

Porsche står midt i en rivende utvikling hva gjelder modellutvalg og produktbredde. Superbilen Porsche Taycan og Taycan Cross Turismo, har vært sterke bidragsytere for resultatet til Hedin i elbillandet Norge. Stor etterspørsel og kommende modeller ladbare Porscher er motivasjonen bak etableringen i Fredrikstad.

-Vi har ambisjoner om å styrke posisjonen vår ytterligere i Norge. Porsche satser videre på elektriske drivlinjer, og vi har som målsetning å være i «pole position» i Fredrikstad innen lanseringen av nye, fullelektriske Macan El i Norge i løpet av 2024, fortsetter Magnusson.

Porsche Center Fredrikstad skal bli en opplevelsessenter for de mange ulike modellene fra den ikoniske bilprodusenten, forteller Rickard Magnusson.

Porsche har en klart definert profil, også for arkitektur. Anlegget i Fredrikstad vil innebære en investering i størrelsesorden 130 – 150 millioner kroner, og etableringen innebærer 25 – 30 nye arbeidsplasser til regionen i byggefasen. Bygget er et fullskala Porsche Center som rommer mer enn en tradisjonell bilforretning. Det 3.400 kvadratmeter store opplevelsessenteret forventes å skape 15-20 permanente nye arbeidsplasser, og er planlagt ferdigstilt innen utgangen av 2024.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev