Alfa Romeo kunne neppe ha ønsket seg en større knallstart på 2014 enn nyheten om at merket er tildelt tittelen ”Årets vakreste bil i 2013” på International Automobile Festival i Frankrike, for sin nyeste sportsbil.

Denne prisen ble innstiftet i Chamonix i 1986 og er siden 1988 tildelt bilmodeller som viser en unik skjønnhet gjennom vakre og kreative former. International Automobile Festival er et årlig evenement der resultatene av en verdensomspennende undersøkelse publiseres og vinneren kåres. Alfa Romeo 4C fikk et imponerende resultat: Hele 40,7% av stemmene gikk til den vakre italienske sportsbilen. På andreplass finner vi den nye BMW 4-Serie med 25,55% av stemmene, og på tredjeplass Mercedes-Benz CLA med 22,15%, mens den nye Mazda 3 innkasserte 11.6% av stemmene i denne kåringen.

Det er ikke første gang Alfa Romeo vinner tittelen ”Årets vakreste bil”. Allerede den første gangen kåringen ble avholdt, i 1988, var det Alfa 164 som stakk av med seieren. Alfa Romeo har vunnet ytterligere to ganger, med Brera i 2005 og MiTo i 2008.

Samtidig med at Alfa Romeo mottok denne gromme prisen, kunne selskapet også glede seg over at 115 000 tyske lesere av bladet Auto Motor und Sport valgte Alfa Romeo 4C som sin favoritt i kategorien ”importerte” sportsbiler. Disse to utmerkelsene føyer seg inn i rekken av flere priser som er tildelt den linjelekre sportsbilen. Den er konstruert av Alfa Romeo og har mekanikk og drivlinje fra dette merket, men bygges på Maserati-fabrikken i Modena. 4C har en 4-sylindret turbomotor på bare 1742 ccm, men effekten er på 240 hk og dreiemomentet på 350 Nm. Den typiske konkurrenten er Porsche Cayman, der man faktisk må opp på ”S”-utgaven for å finne de samme prestasjonene som Alfa Romeo 4C byr på. En akselerasjon fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder er slett ikke hverdagskost – selv for Porsche. Prisen er i skrivende stund ikke avklart, men av de 3500 eksemplarene som skal produseres, har den norske importøren fått tak i minst et eksemplar.