Modelloffensiven fra Opel fortsetter når de nå lanserer en superfleksibel nykommer: Opel Combo Life.

Den femte generasjonen av Opel Combo er basert på en helt ny arkitektur som sørger for mengder av plass, smarte løsninger og muligheten til å velge mellom to ulike lengder, og fem eller syv seter.

I tillegg til dette får du også tilgang til det siste av førerassistansesystemer og komfortdetaljer du kjenner fra andre Opel-modeller.

En drøm for barnefamilien

Med skyvedør på begge sider, panoramatak og Isofix-fester til tre barneseter i andre seterad, samt valgmulighet mellom fem eller syv seter, har nye Opel Combo Life alle muligheter til å bli en familiefavoritt.

Mens standardversjonen av nye Combo Life er 440 cm lang, måler den lange hele 475 cm, noe som gir god plass både til både passasjerer og bagasje.

Selv i korteste utgave rommer Combo Life, som femseter, 597 liter bagasje – mens utgaven med lang akselavstand, svelger unna friske 850 liter bagasje. Velger du å legge ned baksetene, øker plassen til henholdsvis 2 126 og 2 693 liter.

Uansett om du velger å gå for et baksete som kan deles 60/40, eller tre individuelle seter, har alle plassene Isofix-fester for barneseter som standard.

Klasseledende på sikkerhet

Som du forventer av en ny familiebil, er Opel Combo Life utstyrt med det siste av førerassistansesystemer som sikrer både sikkerhet og komfort.

Opel vet at også familier som trenger en fleksibel og praktisk bil, likevel ønsker seg ny teknologi som bidrar til å gjøre hverdagen bedre.

I likhet med resten av Opels nye personbiler, har Combo Life automatisk nødbrems med fotgjengeroppdagelse.

Opel Eye frontkamera leser vegmerking og varsler ved uønsket filskift. Det leser også skilt, noe som gjør at du varsles, om du med Combo Lifes adaptive fartsholder, ligger over fartsgrensen på stedet. Om føreren ønsker det, justeres fartsholderen til lovlig hastighet.

Headup-display sørger for å gi føreren færre distraksjoner, ved å vise den viktigste informasjonen midt i siktlinjen slik at det ikke er nødvendig å måtte ta blikket fra veien.

Komfort for en enklere hverdag

En nyhet fra Opel er et nytt system som sørger for å varsler fører, om det befinner seg noe ved siden av bilen under parkering i lave hastigheter. Ved hjelp av 12 sensorer rundt bilen, analyseres området rundt bilen og varsler fører om det er fare for en kollisjon.

Et 360 graders panoramakamera gir økt oversikt, og den avanserte parkeringsassistenten kan både hjelpe deg å finne parkeringsplasser, og kan manøvrere bilen både inn og ut igjen, mens fører bare trenger å betjene gass og brems.

En bil som retter seg mot aktive familier, har også systemer som bidrar til bedre fremkommelighet. IntelliGrip, som vi allerede kjenner fra Opel Grandland X, gir maksimal fremdrift ved å tillate nødvendig hjulspinn, samtidig som den elektroniske frontdifferensialen sørger for å fordele kreftene til riktig hjul, mens automatgirkassen tilpasser girskiftene.

I en kald vinter, er det også godt å vite at Opel Combo Life, som eneste bil i segmentet, kommer med varme i rattet.

Godt plassert inne i nye Combo Life, kan både fører og passasjerer glede seg over at den åtte tommers berøringsskjermen støtter både Apple CarPlay ogs Android Auto, samt tilgang på 230 volt stikkontakt og induksjonslading for mobiltelefon.

Åttetrinns automat

Under panseret i nye Opel Combo Life, kan du velge mellom flere turboladede bensin- eller dieselmotorer i kombinasjon med fem- eller sekstrinns manuelle girkasser, og segmentets første åttetrinns automat.

For den som ønsker å trekke med seg en campingvogn eller annen tilhenger, kommer nye Combo Life med stabilitetskontroll som også registrerer bevegelse i tilhengeren og bidrar til å stabilisere denne samtidig som farten reduseres.