Bak boken med denne tittelen – som definitivt pirrer nysgjerrigheten – finner vi de to nøkkelfigurene bak publikasjonen Carl’s Cars. Kreativ leder Stéphanie Dumont og bilskribenten Karl Eirik Haug. De tar oss med på en herlig reise bakover i tiden.

Boken Norske Bilfavoritter tar oss med på et bileventyr som starter i 1960. Da friga Arbeiderpartipolitikeren, Statsministeren og fotgjengeren Einar Gerhardsen motvillig bilsalget. Siden har nordmenn hatt særegne bilpreferanser – ofte på kollisjonskurs med internasjonale trender – både når det gjelder karosseriform, motorvalg og opprinnelsesland. Denne boka gir en munter forklaring på mysterier som hvorfor vi har omfavnet alt fra Bobler til Børstraktorer, – via senka SUV, Lada med laksetrapp, Porsche med lasteplan, tråkige svensker og asiatisk miks. Hvorfor kjørte onkel Opel Rekord, tante Ford Taunus, bestemor Buick og Blindern-professorer 2CV? Hvorfor ratter Kong Harald helst BMW, dansebandmusikere Ford Capri og en av landets mest leste forfattere ingenting?

Favotitt-2

Favoritt-3

Favoritt-4

Boken er tuftet på salgsstatistikk og avslørende historikk, ispedd velsmurt garasjesosiologi. Norske bilfavoritter er fortellingen om oss, de norske bilkjøperne – som avgjør bilvalget med både hode og hjerte – alt ettersom. Dette skaper en underholdende analyse av bilvalg i garasjer over hele landet. Denne reisen går gjennom de ulike ti-årene, og fører leseren forbi årtusenskiftet. Noen av de bilene som presenteres vil du kanskje helst glemme, mens andre skulle du nok mer enn gjerne hatt i garasjen i dag. Slikt skaper leserglede!

Dette er den så absolutt den riktige gaven til de som får litt høyere puls ved et ørlite glimt av en kjent og kjær norsk bilfavoritt. Her er norske bilglimt samlet til én historie – alt skiltet og forklart. Et eget kapittel med det forfatterne kaller ”verbale punkteringer” gir deg et nytt forhold til hva som virkelig skjuler seg bak en rekke ord og uttrykk hentet fra bilmiljøene.
Stéphanie og Carl Eirik byr på et uforglemmelig møte med både trivelige biler og deres ofte særpregede eiere. Boken kan kjøpes på nett og over disk. Prisen ligger mellom 350 og 399 kroner, avhengig av salgssted.