Når FM-nettet stenges og radiostasjonene går over til det digitale bakkenettet i 2017, blir det stille i bilen dersom du ikke har en DAB-mottaker.

 Et digitalt radiotilbud er gode nyheter for norske bilister. Støyfritt mottak og bedre lydgjengivelse er to viktige grunner for å ønske DAB velkommen i bilen. Men det er en liten hake: Når FM-nettet stenges og radiostasjonene går over til digitale sendinger blir det stille i bilen din dersom du ikke har en DAB-mottaker.

 I Norge er det over 2 millioner personbiler på veiene som må gå til anskaffelse av en DAB-mottaker for å kunne fortsette å nyte radiounderholdning i bilen. Men det finnes en smart løsning for deg som gjerne vil beholde ditt eksisterende musikkanlegg i bilen: et løst adapter. De første DAB-adapterne begynte å dukke opp i 2013, og vi ser nå at stadig flere leverandører begynner å tilby slike produkter.

En av disse er TT Micro, en norsk leverandør av telekom- og elektronikkprodukter, kanskje mest kjent for sine “Supertooth” handsfree løsninger for mobiltelefoner. Med det nyutviklede “alt-i-ett adapteret” Tiny Audio C3 får bilføreren et DAB-adapter til bil kombinert med bluetooth og handsfree.

 DAB digitalradio gir ikke bare en bedre lytteropplevelse med mindre støy og stabil kvalitet, men har også et større kanalmangfold enn dagens FM-radio. P4 har blant annet nettopp lansert den digitale rockekanalen P6, og NRK kommer med de nye digitale radiokanalene P1+ og rockekanalen P13. 

Tiny Audio C3 installeres enkelt på dashbordet, og kobles til medfølgende filmantenne som monteres i frontruten. På det brukervennlige displayet kan du søke opp lokale DAB+-stasjoner, og forhåndsinnstille opptil 30 stasjoner. Via Bluetooth kan du koble Tiny Audio C3 til din mobiltelefon eller musikkspiller og administrere innkommende anrop eller musikk. Du kan også lade smarttelefoner, nettbrett og digitalkamera via det smarte adapteret.

 Norge er det første landet i verden som har besluttet å skru av FM-båndet, og gå over til det digitale bakkenettet. Utbyggingen er allerede i full gang, og over 90 prosent av befolkningen har nå tilgang til DAB. Utbyggingen planlegges å være ferdigstilt i løpet av 2014. Tiny Audio C3 er tilgjengelig i butikk fra starten av februar, og får en veiledende pris på 1295 kroner. Mer koster det ikke å oppgradere bilradioen til den digitale tidsalderen.