Her i Norge har vi heldigvis god vannkvalitet, men i mange land anbefales det ikke å drikke vann fra springen. Dette har Knaus Tabbert gjort noe med.

Tekst: Olav Barhaugen – Foto: Knaus Tabbert

Fra og med modellåret 2020 vil bobiler og campingvogner fra Knaus Tabbert bli utstyrt med vannfilter. Dette vil ikke bare rense vannet for bakterier, men også ta bort kalk og vond lukt/smak. Dette er ekstra nyttig for kaffemaskiner og lignende som lett får kalkbelegg. Det vil også forhindre kalkflekker i dusjen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

annonse_spanienvillas_bilmagasinet

 

Selv om man fyller vann av god kvalitet på vanntanken, vil vannet forringes over litt tid. Spesielt i varmt vær og ved lite forbruk. Antallet stoffer som forurenser drikkevannet er stort. Plantevernmidler, nitrat, husholdningskjemikalier, rester av medisiner, klor, kalk, tungmetaller og andre partikler forårsaker problemer. Siden forbruket er lite blir det heller ikke samme gjennomskylling av slanger og tanker som i en bolig, og det danner seg etter hvert et belegg som er ypperlig vekstmiljø for mikroorganismer.

Filteret er lett tilgjengelig for renhold eller utskifting.

Filteret som nå blir standard i alle vogner og biler fra Knaus Tabbert tar effektivt bort alle skadelige stoffer. Det kan også ettermonteres i eldre modeller. Selv om filteret er det fortsatt nødvendig med jevnlig rengjøring av vannsystemet. Det anbefales å rengjøre vanntanken minst to ganger årlig, helst med et egnet rengjøringsprodukt som man også kjører gjennom anlegget ved å tappe vann i alle kraner. Med gode renholdsrutiner og vannfilter er du sikret godt drikkevann, uansett hvor ferieturen går.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev