Verden består for det meste av kjedelige og fornuftige biler, men det finnes herlige unntak, og et av disse heter Ford Focus ST. Om du legger bort alle tanker om lavest mulig CO2-utslipp, best drivstofføkonomi og snusfornuft i alle ledd, åpenbarer det seg en håndfull magiske biler i grenseland mellom sport og fornuft.

Ford Focus ST er en slik bil. Med en 250 hk turbomotor under panseret, et sjeldent kompetent understell, en styring som virkelig kommuniserer, og en balanse i bilen slik bare rendyrkede sportsbiler byr på, er Focus ST en prins blant frosker. Alle de gode bruksfordelene den nye fem-dørs kombien Ford Focus byr på i sin klasse er absolutt til stede, men i en sportslig innpakning som tar pusten fra de fleste – når hornene i pannen vokser på føreren og høyrefoten blir tung.

WRC er Fords arena – og bidrar til skarpe kjøreegenskaper og kjøreglede i stort monn i de ulike Ford-modellene, men det er med ST eller RS på grillen, festen begynner. Barcelona er hjemsted for Rally Catalana, og en smakebit på noen av spesialstrekkene i dette rallyet bak rattet på en Focus ST har gitt vidunderlige timer og brede smil. Og best av alt: ST kommer også med dieselmotor og i stasjonsvognutgave. Følg med – vi skal prøve disse i morgen!