Den hadde verdenspremiere i mars, og nå presenteres den europeiske utgaven på London Motor & Tech Show den 16. mai. SAIC, selskapet bak MG, har store forventninger til relanseringen av merket i Europa.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Newspress

Vi har tidligere presentert den helt nye kinesiske elbilen MG ZS EV, og nå rykker denne spennende elbilen enda et skritt nærmere norske elbil-kjøpere. Den 16. mai debuterer denne elektriske SUV’en på London Motor & Tech Show med europeiske spesifikasjoner. Den elektriske ZS ev kommer i tillegg til to andre SUV’er og en kombikupé som allerede er i produksjon med konvensjonelle forbrenningsmotorer.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

annonse_spanienvillas_bilmagasinet

 

Det legendariske britiske bilmerket, etablert i 1924, er nå tilbake i Europa etter å ha blitt overtatt av SAIC, en av Kinas største bilprodusenter, i 2009. De første 18 forhandlerne ble etablert i Storbritannia i 2018, og antallet er nå vokst til 90. Målet er å ha 120 forhandlere – samtidig som SAIC Europakontor i Luxembourg nå arbeider med å etablere MG i flere europeiske land – og selskapets første elektriske bil blir møtt med stor intereesse.

LES MER: Mer informasjon om elbilen MG ZS ev finner du her

MG har foreløpig ikke åpnet for reservasjoner, men har mottatt over 800 henvendelser der det utrykkes en sterk interesse for å kjøpe bilen straks den er tilgjengelig. Priser og endelige spesifikasjoner vil ikke være tilgjengelige før nærmere salgsstart – som er satt til 1. september. Ingen av de norske bilimportørene har foreløpig kommenter en mulig distribusjon i Norge, men det elektriske varebilmerket Maxus fra SAIC markedsføres nå av RSA Bil.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev