Etter mange år med et uforandret grunnkonsept vil VW lansere en helt ny utgave av den populære pickup-en Amarok til neste år. Den vil være basert på partnerskapet mellom Ford og VW Nyttekjøretøy.

Tekst: Sven Furuly, Illustrasjon: Amp/net

Amarok, den populære arbeidshesten fra VW, har vært produsert nærmest uforandret siden den ble lansert i 2010. Modellen har gjennom årenes løp fått en facelift, og motorutvalget er modernisert og tilpasset stadig strengere krav til lavest mulig forbruk og utslipp, men under skallet er det meste likt. En helt ny modell skal lanseres i 2022, og er som en del av det etablerte partnerskapet mellom VW og Ford, basert på pickup-en Ford Ranger. Motorene vil som før komme fra VW, og dette vil innebære muligheten for å kunne bestille Amarok med en V6 TDI-dieselmotor.

Den kommende elektriske VW ID Buzz og Transporter-utgaven av denne skal produseres ved nyttekjøretøy-fabrikken i Hannover.

Salget av Amarok har siden 2020 vært holdt tilbake i Europa som følge av store omlegginger ved VW Nyttekjøretøy-fabrikken i Hannover. Årsaken til en redusert produksjonskapasitet ved denne fabrikken skyldes omleggingen til produksjon av den kommende elektriske ID Buzz, og Transporter basert på en fullelektrisk plattform. Planene er at det også skal produseres en elektrisk SUV i luksusklassen, i utgaver for konsernets forskjellige bilmerker, ved denne fabrikken fra 2024.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev