Det var en norsk familie som fikk den aller første Skoda Enyaq elbilen som ble utlevert til en forbruker i hele verden. Skoda-forhandleren i Moss som dermed skrev seg dermed inn i VW-konsernets historiebøker.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Thomas Andersen

Norge er et av verdens ledende elbil-markeder, og det var neppe noen tilfeldighet at Skoda Auto valgte å utlevere den aller første Skoda Enyaq iV kundebilen til en norsk familie. Det var paret Silje Talsæte og Øyvind Espelund som helt uvitende om den unike utleveringen overtok sin nye elbil hos Nordlie Auto i Moss. Den lille familien på fire har lenge hatt en elbil i tankene, og med lanseringen av Skoda Enyaq ble den endelige beslutningen tatt.

Et spennende øyeblikk da junior fikk lov til å sette seg inn bak rattet på mammas og pappas nye Skoda Enyaq elbil og kjenne på lukten av ny bil.

Da bilen ble bestilt var det bare mulig å få en virtuell presentasjon av bilen, og alle beslutninger måtte fattes på bakgrunn av bilder og spesifikasjoner på nett, kombinert med den generelle merkekunnskapen rundt Skoda som bilmerke. Et av de viktigste argumentene for å velge Enyaq iV var den gode rekkevidden på 528 km, et raust bagasjerom og få begrensninger knyttet til takstativ og tilhengerfeste.

Med to barn, der begge trenger plasskrevende barneseter for å sitte trygt, var det flott for Øyvind å slå fat at plassen var enda bedre enn forventet.

Da bilen endelig kunne oppleves i virkeligheten, var entusiasmen stor. Ikke minst var Øyvind Espelund svært imponert over plassforholdene i bilen. Skoda Enyaq innfrir i hans øye alt som skal til for å fremstå som en førsteklasses elektrisk familiebil.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev