Den nye modellen er starten på en full elektrifisering av Jeep-legenden. Den vil bli lansert tidlig neste år, og skal gjøre Jeep til et nullutslippsmerke.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Stellantis

Det var toppsjefen i Stellantis, Carlos Tavares, som under en presentasjon av gruppens visjoner og fremtidsmål viste de første bildene av den første Jeep elbil. Den er en del av selskapets strategi «Dare Foreward 2030» som tar for seg gruppens ulike bilmerker gjennom det tiåret vi nå er inne i. Flere av konsernets bilmerker, som Citroën, Peugeot og Fiat, produserer og selger i dag flere ulike elbil-modeller. Mange av disse har allerede et betydelig salg i Norge.

Jeep planlegger å lansere sin første helt utslippsfrie elektriske SUV tidlig i 2023.

Med sin nye Jeep elbil skal merket revitaliseres og fornyes under et nytt slogan: Zero Emission Freedom. Den norske importøren, Bertel O. Steen, er svært entusiastiske til å få en elektrisk Jeep SUV på programmet. Ikke bare gjør det Jeep som merke til et merke med fremtidsrettet teknologi, men også som en naturlig utvidelse av dagens program med de ladbare hybridene Jeep Kompass 4Xe og Jeep Wrangler 4Xe. Noen informasjon om batterienes størrelse, rekkevidde, eller andre tekniske spesifikasjoner vil først være tilgjengelig nærmere lansering, som vil være tidlig i 2023.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev