Det foregår samtaler mellom Daimler-sjefen Diester Zetsche og Elon Musk om å utvikle en ny elektrisk Mercedes-Benz varebil, fremkommer det i en presskonferanse den tyske konsernsjefen holdt den 6. februar.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Daimler Presse

Foranledningen til samtalene skal i følge Automotive News Europe være en tweet fra Elon Musk i oktober i fjor, der han nærmest skal ha invitert seg selv inn i et slikt prosjekt. Daimler har lenge hatt tanker om en elektrisk utgave av varebilen Mercedes-Benz Sprinter, og det er naturligvis smigrende og spennende når Elon Musk uttrykker at han både liker denne varebilen, og at han gjerne skulle vært med på å gjøre den elektrisk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

annonse_spanienvillas_bilmagasinet

 

Daimler-sjefen Diester Zetsche fortalte på den årlige pressekonferansen knyttet til konsernets årsresulter, at det foregår samtaler mellom de to partene, men at utgangen foreløpig er helt åpen. Det er Tesla-sjef Jerome Guillen, en tidligere ansatt i Daimler-konsernet, som har etablert kontakt mellom de to topplederne.

Varebilen e-Sprinter kommer i løpet av 2019, og åpner for varedistribusjon i nullutslipp-soner

Tesla bruker selv et antall Mercedes Sprinter varebiler til ulike transport- og kundeoppdrag, og Musk selv liker disse bilene godt. Daimler har allerede kunngjort at de vil lansere den første elektriske versjonen av Sprinter i 2019. Bilen vil komme i to utgaver, der fordelingen mellom lasteevne og batteripakke vil gi en rekkevidde på enten 115 km etter 150 km. Ettersom elektriske varebiler er tenkt som distribusjonsbiler i tette byområder, kjøre korte strekninger og ofte i faste ruter, vil selv relativt korte rekkevidder være tilfredsstillende. At elektriske varebiler vil være helt nødvendig for å kunne opprettholde forretningsdrift i et stadig økende antall nullutslippsoner i storbyer, er temmelig sikkert. Et bekreftelse på dette er at Nissan nå har sluttet å produsere varebilen NV200 med forbrenningsmotorer, og nå bare leveres i elektrisk utgave.