Den nye Mercedes-Benz Sprinter har blitt populær som basis for bobiler. Nå har også Bürstner valgt å benytte dette moderne chassiset.

Tekst: Olav Barhaugen – Foto AMP/Mercedes-Benz

Det var i fjor at vi fikk nyheten om at Hymer hadde inngått et samarbeid med Mercedes-Benz om utvikling og bygging av bobiler på basis av Sprinter. De første bilene er allerede på markedet, og nå har også flere produsenter i Hymer-gruppen fått tilgang til Mercedes. Dethleffs presenterte sin versjon tidligere i år, og nå kommer også Bürstner med stjerne i grillen. I første omgang er det to delintegrerte modeller i Lyseo-serien som blir bygd på Mercedes. Begge er såvidt under 7 meters lengde, og har enten dobbeltseng eller to enkle senger bak- Senkeseng foran er tilgjengelig som tilleggsutstyr.

[adrotate group=»3″]

 

Selv om Fiat Ducato fortsatt er dominerende på bobilmarkedet er det et faktum at dagens modell ikke har hengt med i utviklingen som har vært på denne typen biler de siste årene. Den nye Mercedes Sprinter har blant annet fått flere assistansesystemer som vi til nå kun har funnet på personbiler. Vi nevner cruisecontroll med avstandsholder, filholderassistent, sidevindassisent og elektronisk stabilitetsprogram (ESP). Mercedes har også en kraftigere og mer miljøvennlig motor. Den 2,2-liters firesylindrede motoren leveres i en egen versjon for bobiler. Den yter 177 hk og har utslipp som med god margin tilfredsstiller utslippskravene som gjøres gjeldende fra 2020.

Førermiljøet i en Mercedes sprinter er mer eksklusivt enn på Fiat.

En mer moderne bil betyr også mer komfort. De som har prøvekjørt Hymers bobiler på Mercedes-basis melder om svært gode kjøreegenskaper og høy komfort. Førermiljøet domineres av en 10,5 tommers stor skjerm med både navigasjon, DAB-radio og annen underholdning. Det er selvfølgelig trådløs tilkobling av mobiltelefon, og systemet er også klargjort for det kommende MBAC – Mercedes-Benz Advance Control, som lar deg styre mange av bilens (også bodelens) funksjoner ved hjelp av smarttelefon eller nettbrett.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev