Den kinesiske bilindustrien satser voldsomt på nye elbiler, og blant de nye merkene som også har mål om å etablere seg tungt i Europa, er Aiways med sin nye modell U6

Tekst: Sven Furuly, Foto: Amp/net

Den kinesiske elbilprodusenten Aiways viste frem sin andre modell på den internasjonale bilutstillingen i Shanghai, som nylig åpnet sine dører for publikum. Nykommeren har fått betegnelsen U6 og er basert på en stilstudie som ble presentert i fjor. Modellen er en Crossover Utility Vehicle (CUV). Et sentralt stilelement er det haiformede fronten med sitt tydelige ”x-formede” uttrykk. Legg for øvrig merke til at også merkelogoen er utformet som en ”x”. Et kuppelformet panoramatak gir bilen en spennende sideprofil og de avsluttende matrix-baklyktene bidrar til flytende linjer som i en vanndråpe.

Fronten har et tydelig X-design og er atskillig mer utfordrende enn det vi opplever på SUV’en U5 som ble introdusert i Tyskland i fjor.

Også interiørmessig forsøker designerne å gå sin egen vei. Plasseringen av rattet gir en illusjon av at det optisk svever fritt i rommet og den store displayskjermen er rammeløs. Sportslig orienterte forseter i lettvekt-design og en særpreget girspak som minner om trottle-spakene i en flycockpit bidrar ytterligere til å skape en futuristisk utstråling. Merket har unge og sportslig orientere kunder både i Kina og Europa som sin hovedmålgruppe.

Interessant design, men kombinasjonen av disse interiørfargene og den oppsiktsvekkende gule eksteriørfargen oppleves en smule disharmonisk.

Modellen CUV U6 er den andre modellen fra Aiways, og er utviklet på det fabrikken omtaler som sin MAS-plattform. Informasjon om batterier, effekter og rekkevidde er ikke publisert. Fabrikken vil satse sterkt på Europa, og den mer tradisjonelt utseende SUV’en U5 med en lengde på 4,7 meter, ble lansert i Tyskland i fjor. Denne modellen er utstyrt med en 190 hk sterk elmotor, en batteripakke på 65 kWh og har en NEDC-rekkevidde på 503 km. Merket er i full gang med å bygge opp et solid forhandlerapparat og er i forhandlinger med importører og distributører i flere av de andre store europeiske elbilmarkedene. Informasjon om når merket skal lanseres i Norge er ikke tilgjengelig fra Aiways.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev