Årets VM-toer i rallycross er involvert i det nye elektriske rallymesterskapet Extreme E. Mesterskapet skal kjøre med elektriske rallybiler på steder hvor global oppvarming allerede gjør seg gjeldende, for å vise at elektriske biler kan fungere godt overalt.

-Jeg liker ekstremsport, og da jeg hørte om dette mesterskapet, som skal kjøre på spektakulære steder som i fjell, ørken og regnskog så ble jeg interessert. Jeg har en veldig variert bakgrunn som sjåfør, og kjørte faktisk en elektrisk bil i Trophée Andros på is i vinter, forteller Andreas Bakkerud, som har blitt en del av Extreme E sitt såkalte «Drivers Programme». Det innebærer at han i første omgang skal teste bilen, og at han er aktuell som en av sjåførene når serien starter i 2021. Bakkerud understreker at han fortsatt skal satse på rallycross, og at en eventuell deltakelse i Extreme E ikke skal gå utover den satsingen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

annonse_spanienvillas_bilmagasinet

 

Andre førere som er med i Extreme E sitt «Driver Programme» er blant annet tidligere verdensmester i rally, Sébastien Ogier, Bakkeruds erkerivaler fra årets VM i rallycross, Timmy og Kevin Hansen, den tidligere Formel 1-føreren Bruno Senna og ikke minst den svenske bilsportutøveren Mikaela Åhlin-Kottulinsky – som har både en morfar, en mor- og en far som alle har har hatt stor suksess innefor ulike bilsportgrener.

-I Norge er elbiler svært populære, og det er en stor lidenskap for elbiler. Jeg gleder meg til å teste Extreme E-bilen for første gang, sier Bakkerud. Så langt har det blitt offentligjort at Extreme E skal kjøre løp på isen på Grønland, i Himalaya-fjellene i Nepal, i ørkenen i Saudi Arabia og i Amazonas-jungelen i Brasil. Dette er alle steder hvor global oppvarming allerede gjør seg gjeldende, og formålet med Extreme E er å skape oppmerksomhet rundt forurensning, og at ny teknologi må til for å bremse den globale oppvarmingen.

-Det skjer mye spennende innenfor elektrisk motorsport om dagen, og når man ser den suksessen som Formel E har blitt, er jeg overbevist om at Extreme E også kommer til å bli en suksess. Det er åpenbart at vi mennesker er i ferd med å ødelegge jordkloden, og det er fantastisk at Extreme E vil skape oppmerksomhet rundt dette på en positiv måte. Jeg elsker naturen og det er viktig for meg å kunne være med på å gjøre verden til et bedre sted, sier Bakkerud.

Extreme-E mesterskapert skal kjøres med speialbygde elbiler konstruert for å tåle ekstreme offroad-utfordringer

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev