Da Ssangyong lanserte den helt nye og fjerde generasjon Korando på den internasjonale bilutstillingen i Genéve i 2019 var planene et det også ganske raskt skulle komme en utgave med elektrisk drivlinje. Nå nærmer en Europa-lansering seg.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Amp.net

Modellbetegnelsen er både attraktiv og kreativ: Tidlig i 2022 planlegger koreanske SSangyong en Europa-lansering av Korando med elektrisk drivlinje og det velklingende navnet e-Motion. En 140 kW (190 hk) elektromotor sørger for fremdriften og batteriet har en kapasitet på 61,5 kWh. Målt etter WLTP-normen skal dette gi bilen en foreløpig rekkevidde på 339 kilometer. Ladeporten har CCS-standard og under hurtigladning skal batteriet kunne lades fra 20 til 80 prosent i løpet av en halvtime.

En lukket grill i fronten kombinert med endret strømlinjeform gir Korando e-Motion bedre aerodynamikk en fossil-utgavene. 

Blå designelementer og en helt tett og mer strømlinjeformet grill skiller e-Motion fra utgavene med bensin- eller dieselmotor. I følge opplysninger fra den norske importøren er det solgt mer enn 5000 Ssangyong-biler i Norge gjennom årenes løp, og med e-Motion er det all grunn til å tro at et nytt viktig kapittel vil bli skrevet. For første gang i merkets 60-årige historie lanseres en ny modellvariant i Europa først, fremfor i Korea, som har vært vanlig praksis for dette merket. Vi skal komme tilbake med flere opplysninger om denne nye crossover/SUV’en, samt forventet lanseringsdato og priser i Norge, tidlig på nyåret.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev