Renault lanserer en helt ny elbil, K-ZE, på det kinesiske markedet til svært konkurransedyktige priser i forhold til de lokale produsentene. Den er også aktuell for Europa.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Newspress

Det er Automotive News Europe som bringer denne gladmeldingen om den nye Renault K-ZE elektriske minibilen. Den er mindre enn dagens Zoe, og Renault ønsker å benytte sin mangeårige kunnskap fra utvikling og produksjon av elbiler for å skape en rimelig modell som kan selges i store antall.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

annonse_spanienvillas_bilmagasinet

 

Prismålet er 10 000 euro i de store europeiske markedene, og Renaults CEO Thierry Bollore forteller at de i dag tjener penger på sin elbilproduksjon, og selv om både markedet får langt flere aktører enn i dag, og den nye K-ZE vil gi et lavere dekningsbidrag, er han helt sikker på at det er gode penger å tjene på elbiler. Dersom K-ZE blir en suksess i Kina, planlegges det en også en Europa-lansering innenfor den nærmeste 5-års perioden.

Den kompakte nye elbilen blir mindre enn dagens Zoe og har et prismål på ca 100 000 kroner i Europa

Renault Zoe har vært en del av fabrikkens bilprogram siden 2012, og har bidratt sterkt til å elektrifisere Europa. Den er blitt kontinuerlig oppgradert, og er fortsatt Europas nest mest solgte elbil i første halvår 2019. Renault solgte 23 991 Zoe mens Tesla solgte 37 227 eksemplarer av Model 3. Renault har også flere elbiler – fra den motorsykkel-inspirerte Twizy til flere Kangoo personbil- og varebilutgaver. Først i 2022 vil det komme en helt ny serie elbiler fra Renault – basert på nyutviklede elbil-plattformer i samarbeid med Nissan.