En ny banerekord rundt ”Nordschleife” – den beryktede racerbanen Nürburgring, som også kalles ”det grønne helvete” – for serieproduserte 4-seters sedaner, er satt av en Mercedes-AMG.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Amp

Med behørige målinger og stadfestelse av en notarius publikus er rundetiden 7:25:41 notert som verdens raskeste noensinne for en serieprodusert 4-seters sedan. Vi snakker om den legendariske Nürburgring Nordschleife, som ikke bare benyttes til et stort antall race året rundt, men som også fungerer som testbane for en rekke bilprodusenter fra hele verden. Enten merket er Bentley eller Lexus, er bilens ytelser på Nürburgring viktig for både finpuss av kjøreegenskaper og bilmodellens image.

Mercedes-AMG GT 63S 4MATIC+ er ikke bare den raskeste serieproduserte 4-seteren rundt banen, men rekordbilen er også en komplett utstyrt og helt seriemessig standardmodell. Under panseret sitter det en åttesylindret AMG-motor med en effekt på 639 hk. Bilen ble kjørt av AMG-utviklingsingeniøren Demian Schaffert under rekordforsøket. Han er en tidligere racerfører, og har selv vært med å videreutvikle kjøreegenskapene til den raske 4-dørs kupé-modellen fra Mercedes-AMG. Forbruket til denne firehjulsdrevne supersedanen ligger på 1,13 l/mil og CO2-utslippet er 257 g/km.

Se video av rekordrunden her