Vi har tidligere skrevet om Peugeots elektriske konseptbil e-LEGEND. Nå åpner Peugeot for at bilen kan bli satt i Produksjon. Den norske importøren har allerede bestilt 3000 biler.

Røttene til e-LEGEND er akkurat 50 år gamle, og Peugeot har valgt å hedre 504 som ble lansert i 1968, med en kupéversjon av samme modell. Foreløpig er det en konseptbil, men Peugeots CEO, Jean-Phillippe Imparato, har en melding å komme med.

Peugeot e-LEGEND skaper voldsomt med oppmerksomhet på bilutstillingen i Paris. Trykket på Peugeots elektriske muskelbil har vært så stort at selv Peugeots CEO, Jean-Phillippe Imparato har kommentert det i en Twittermelding. Det er en underskriftskampanje som Imparato sikter til.

– Får vi 500.000 må vi virkelig overveie den, sier Imparato i en Twittermelding.

Betyr det at det er en åpning for å få bilen i produksjon?

Det er det franske nettstedet AutoNews: http://www.autonews.fr/actualite/peugeot-e-legend-33-000-signatures-petition-82370 som har satt i gang underskriftkampanjen, og den har allerede passert 33.000.

Vil dere være med på å få satt denne bilen i produksjon, så er det denne lenken som gjelder: https://www.change.org/p/peugeot-e-legend-make-it-real  

Importøren av Peugeot er klare

Peugeot e-LEGEND er en bil importøren i Norge gjerne skulle hatt, og har allerede meldt sin interesse ved å be om 3.000 i-LEGEND til det norske markedet.

– Selv om det skulle bli en todørs bil, er vi klare til å tilby denne på det norske markedet. Vi anser en elbil med dette utseendet, lang rekkevidde og 4×4, som noe det norske markedet skriker etter, sier Simen Heggestad Nilsen, direktør for Peugeot Norge.

Dette er e-LEGEND

I tråd med merkets tilnærming til elektrifisering, er Peugeot e-LEGEND en helelektrisk bil. Den har en elektrisk motor med 462 hestekrefter og 800 newtonmeter dreiemoment. Kraften fordeles til alle fire hjul. 0 til 100 kilometer i timen går unna på under 4 sekunder. Den er utstyrt med et 100 kWt batteri og rekkevidden er 600 kilometer (WLTP). Med hurtiglader kan bilen lades til en rekkevidde på 500 kilometer på 25 minutter. Den er også utstyrt med induksjonslader.

Med andre ord, en Norgesbil!