Produksjonen av supersportsbilen McLaren 620R ble avsluttet i desember, er nå er det eller siste eksemplaret overlevert. En stor epoke er dermed over.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Amp/net

Eventyret startet i 2015 med presentasjonen av modellen 570S på New York Auto Show. Med utgangspunkt i den lanserte coupé-modellen ble det skapt ytterligere seks variasjoner over dette temaet, der 620R ble den siste. Suksessen har vært stor, og ikke mindre enn 8 500 eksemplarer av disse supersportsbilene er bygd.

Ikke bare eksteriøret, men også bilens cockpit har nære bånd til den ekstreme racerbilen McLaren 570 S. Men i en luksuriøs innpakning.

Den racing-inspirerte 620R har en modellbetegnelse som spiller på bilens ytelser og tekniske data. Motoreffekten er på 620 hk (456 kW), og dreiemomentet ligger også på 620 Nm, og gjør dermed den utgående modellen til den kraftigste i denne gateregistrerte serien fra McLaren. Modellen, med sin 3,8 liters V8-motor deler sin aerodynamikk, en rekke komponenter i drivlinje, chassis og hjuloppheng med den rendyrkede racerutgaven 570 S GT4. Denne motorsport-utgaven er kun bygd i 225 eksemplarer.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev