Med fremtidsvisjonen e-LEGEND CONCEPT styrer Peugeot mot fremtiden, samtidig som de tar vare på historien.

De som kan sin Peugeot-historie vil nok dra kjensel på linjene i denne konseptbilen. Den elegante coupeversjonen av arbeidshesten 504 er av mange regnet som Peugeots vakreste modell gjennom tidene. Nå kan den leve videre som et utstillingsvindu for fremtidens mobilitetsløsninger.

”For Peugeot er autonom bilkjøring og elektrifisering synonymt med ennå sterkere kjøreopplevelser. Forutsigbarhet kommer aldri til å være en del av vårt DNA” sier Jean-Philippe Imparato, direktør for Peugeot.

Peugeot vil med denne bilen vise at et hyperteknisk kjøretøy også kan være et vakkert kjøretøy. Derfor har de gått tilbake i historien og hentet inspirasjon fra 504 Coupé. Med en lengde på 4,65 meter og høyde på 1,37 gir den et kompakt og aerodynamisk inntrykk.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT er lakkert i en grå farge med antydning til champagne. En spesiell teknikk gjør at den kan endre fargetone. I Interiøret har Peugeots designteam fokusert på varme farger, og fløyel er brukt i trekket som en kontrast til det glatte og digitale.

Skaper tid

I en verden der vi stadig er overstimulert er det noe som er mer verdifullt enn noe annet – å ha tid for seg selv. Med autonom bilkjøring kan du både skape egentid og få nye opplevelser i din bil. For å gi deg og dine medpassasjerer en best mulig opplevelse tilbyr Peugeot e-LEGEND CONCEPT fire ulike kjøremodus. To autonome, Soft og Sharp, og to manuelle, Legend og Boost.

I automom modus forandres intriøret ved at rattet felles inn under dashbordet for å gi mer plass til den 49 tommer store skjermen. Seteryggen lenes bakover og armlenet tilpasses en avslappet sittestilling. Bilens nødvendige funksjoner kan lett nåes vie en sentral styringsenhet integrert ved førersetet.

Gjennom et samarbeide med Soundhound INC, som er spesialister på kunstig intelligens tilbyr Peugeot e-LEGEND CONCEPT en stemmestyrt personlig assistent som er optimalisert for autonom kjøring. Med enkle kommandoer kan føreren blant annet bytte kjøremodus, velge spilleliste og åpne eller lukke de elektrisk styrte dørene. Systemet svarer med Peugeots designsjef Gilles Vidals digitaliserte stemme, og støtter 17 språk. En versjon av denne stemmestyringen vil bli tilgjengelig på Peugeots produksjonsbiler innen to år.

Fremtidens elektriske drivlinje

Som en del av Peugeots realistiske fremtidsvisjon har Peugeot e-LEGEND CONCEPT en 100% elektrisk drivlinje, med en rekkevidde på 600 km etter WLTP-målemetoden. Batteriene har en hurtigladefunksjon som gir en kapasitet på 500 km etter 25 minutters lading. Prestasjonsmessig skuffer den heller ikke, med en akselerasjon fra 0-100 på under fire sekunder og en toppfart på 220 km/t.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT vises for publikum under bilutstillingen i Paris som åpner om to uker.