Det kinesiske elbil-merket Hongqi satser på Norge og nå er det mulig å forhånds-reservere Hongqi E-HS9 for levering i fjerde kvartal i år.

Tekst: Sven Furuly, Foto: HBI

Tusenvis av nordmenn har står på interesseliste for HONGQI E-HS9, etter at norske presse begynte å skrive om bilen etter å ha fått den presentert i desember. I følge importøren har svært mange tatt kontakt for å undersøke hvordan man går frem for å reservere og bestille denne elbilen, lenge før de åpnet for dette. Det er tydelig at folk har fått øynene opp for HONGQI E-HS9, og det er trolig både prisen, designet og teknologien som appellerer. Bare sekunder etter at de var mulig å etablere en bekreftet reservasjon av bilen, tikket de første e-mailene inn til importøren.

Interiøret er overdådig, og luksusopplevelsen står ikke tilbake for det vi har erfart hos europeiske bilprodusenter. Plassforholdene er gedigne, selv for store nordmenn.

Et reservasjonsbeløp på 15 000 kroner må innbetales etter å ha fylt inn personalia og informasjon om kjøperen. Når det senere skrives kontrakt på bilen blir beløpet tilbakeført, og når tidene er inne forfaller bilen til betaling på helt ordinære betingelser. Kunden har 14 dagers angrefrist etter å ha innbetalt reservasjonsbeløpet. Skulle man velge å trekke seg fra reservasjonen senere, vil et administrasjonsgebyr på 500 kroner bli fratrukket. Hongqi E-HS9 står utstilt i HBI’s i Oslo, mens de som ønsker å oppleve bilen mer inngående og kanskje prøvekjøre den hos en av de norske forhandlerne, må smøre seg med tålmodighet til litt over påske.

Den tidligere Rolls Royce designeren Giles Taylor står bak formene på Hongqi E-HS9. Den majestetiske fronten gir elbilen særpreg og oppmerksomhet.

HONGQI E-HS9 er en stor premium elektrisk SUV med 6 eller 7 seter, avhengig av konfigurasjon, og er proppfull av intelligent teknologi og med imponerende ytelser. Den blir lansert i tre ulike varianter, Comfort, Premium og Exclusive. Estimert pris er fra ca kr 620 000 for innstegsmodellen, til 780 000 kroner for den mest eksklusive varianten. E-HS9 lanseres som den første av flere ulike modeller i det norske markedet, som det første landet i verden utenfor Kina. Norsk importør av HONGQI er HBI Norge AS, et selskap i Motor Gruppen AS.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev