For å sikre nok batterier til en stadig mer omfattende elektrifisering av de kommende BMW-modellene skal selskapet bygge opp en helt ny batterifabrikk. Dette gjør BMW sammen med Dräxlmaier Group, og lokaliseringen blir i Rayong i Thailand.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Amp

I forbindelse med et besøk i Berlin av Thailands statsminister, General Prayut Chan-o-cha, har BMW bekreftet at de kommer til å legge sin nye fabrikk for produksjon av litium ion batterier til Thailand. Planen er at fabrikken skal være i gang med batteriproduksjon allerede i midten av 2019. Lokaliseringen blir i nærheten av byen Rayong, der BMW allerede har en stor bilfabrikk. Fra den nye batterifabrikken skal de ferdige modulene transporteres til selve bilfabrikken. I første omgang er det kjørebatteriene til plug-in hybridene i 5-Serie, 7-Serie og X5 som skal produseres på den nye batterifabrikken.

Det tyske selskapet Dräxlmaier er en stor leverandør av kabler og elektronikk til bilfabrikker over hele verden

Oppbyggingen av den nye batterifabrikken er et samarbeidsprosjekt mellom BMW Group og tyske Dräxlmaier Group. Dette selskapet ble etablert allerede i 1958 og er en betydelig underleverandør av kabelsystemer og elektroniske komponenter til bilbransjen. Det familie-eide selskapet har i dag fabrikker over hele verden og har utviklingssamarbeid med en rekke velkjente bilprodusenter, som f.eks Daimler-Benz.

Selskapet Dräxlmaier ble etablert i 1958, og den første store ordren var 50 000 komplette kabelmatter til Goggomobil

Dräxlmaier Group skal drifte den nye fabrikken på vegne av BMW, mens det er BMW Group selv som skal levere «know how», og sørger for opplæring av de nye thailandske medarbeiderne ved flere av BMW’s europeiske fabrikker.