Et nytt bobilmerke prøver seg nå på det norske markedet. Autostar har riktignok vært solgt i Norge tidligere, men i begrenset omfang.

Tekst og foto: Olav Barhaugen

Autostar er et merke i Trigano-gruppen, som har over 20 ulike varemerker innen bobil og campingvogn. Vi nevner blant annet Adria, Benimar, Challenger, Euro Mobil og Roller Team. Autostar vil i Norge bli markedsført sammen med Benimar. Dette fordi de to merkene utfyller hverandre. Pris- og utstyrsmessig overtar Autostar der Benimar slutter. I hovedsak er det de helintegrerte modellene som er aktulle for Norge. Benimar bygger kun delintegrerte biler på sin egen fabrikk, og de få helintegrerte bilene de har i porteføljen er bygd på en annen av Triganogruppens fabrikker.  «Ved å ta inn de helintegrerte modellene fra Autostar får vi et godt utvalg av helintegrerte biler fra en produsent som har mye til felles med Benimar», sier Tor Alvern i Abobil, som er norsk importør av Autostar.

Lys og trivelig sittegruppe med den populære face-to-face sittegruppen

Jubileum

Autostar bygges i Frankrike, og er meget forseggjorte og velutstyrte biler. De feiret nylig 30 års jubileum som bobilprodusent, så det er slik sett ingen nykommer. Flere av bilene vi fikk presentert var jubileumsmodeller med litt ekstra utstyr og dekor. Årets produktpalett består av 9 delintegrerte og 15 helintegrerte bobiler. De helintegrerte er i lengder fra 6,5 til 7,5 meter, og har mange ulike planløsninger. De deles også inn i tre serier, avhengig av utstyrsnivå og farge/materialvalg. Privilege, Passion og Prestige. Alle er bygd på Fiat-chassis.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

annonse_spanienvillas_bilmagasinet

 

Mange finesser

Autostar er en innovativ produsent, og kunne vise oss en finesse som vi ikke har sett på bobiler før. Et kamerasystem som dekker hele området rundt bilen, og gir deg oversikten i fugleperspektiv på et eget display. Dette er til stor hjelp ved manøvrering i trange omgivelser. Det er ikke alltid lett å beregne hvor alle hjørnene på en stor helintegrert bobil befinner seg. Systemet har også en varsling for objekter som befinner seg i blindsonen. Disse tingene har vi sett på personbiler i noen år nå, og det er positivt at slike ting nå også finner veien til bobilene.

Tor Alvern konstaterer at den oppfellbare stolen gir god sittekomfort

Smart løsning

En annen ting vi la merke til var løsningen for å gjøre om face-to-face sittegruppen til sitteplass under kjøring. De fleste produsentene har en løsning som bygger om sittebenken til sete i fartsretningen. Noe som er avhengig av at du har med deg ekstra deler, slik som ryggstøtte. Hos Autostar tar du bare bort putene, og under der er det et komplett sammenleggbart sete som felles opp med et par håndgrep. Enkelt og greit, og faktisk med god sittekomfort.

Kjøkkenet har god arbeidsplass, og lyse overflater som er lette å holde rent

Velutstyrt

De bilene vi fikk se, hadde interiør i lyst skinn, og møblene ellers var i en kombinasjon av lyst nøttetre og hvitt høyglanslakkert. Elegant og smakfullt sammensatt, og med overflater som er lett å holde rent. Som på Benimar var det meget god plassutnyttelse, og mange praktiske løsninger. Bilene var meget velutstyrte, dette var jubileumsmodeller med en del utstyr som normalt ikke er standard.  Autostar vil profilere seg som en elegant og velutstyrt bil til gunstige priser.

Innbydende soverom med lyst treverk

Forhandlere

Foreløpig er det Abobil på Bryne og BBC Fritid ved Trondheim som er autoriserte Autostar-forhandlere. Sammen tar de inn et større antall biler med hovedvekt på de helintegrerte. Alle tre serier lagerføres, og det er modeller med enkle senger og queensbed som tas inn.

 

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev