Volkswagen kompletterer sitt SUV-utvalg med den kompakte T-Cross, En kompakt og moderne urban SUV basert på Polo

Siden Tiguan ble presentert i ny drakt for to år siden har Volkswagen lansert T-Roc og en fornyet Touareg. Nå kommer lillebror T-Cross som er basert på Polo, og dermed har Volkswagen SUV-er i alle størrelser. SUV er den raskest voksende delen av Volkswagen-familien, og det kommer mer. Mest spenning er det knyttet til ID. CROZZ – Volkswagens elektriske SUV som skal lanseres i 2020.

Kompakte mål og god oversikt gjør T-Cross tul en ypperlig bybil

Som nevnt er T-Cross basert på Polo, men er ca 5 cm lengre og 10 cm høyere. Vi kjenner igjen designlinjene fra T-Roc, men siden T-cross er kortere men omtrent like høy virker den litt mer butt. Innvendig er den med få unntak identisk med Polo, bortsett fra at man naturlig nok sitter litt høyere i SUV-en. Seteløsningen er fleksibel i og med at man kan flytte baksetet 14 cm i lengderetningen for å gi mer benplass eller bagasjeplass. Bagasjerommet tar da hhv 385 eller 455 liter. Seteryggen kan deles 60:40 og legges helt eller delvis ned, da rommer T-Cross hele 1281 liter.

Den britiske toppmodellen og skuespilleren Cara Delevingne bisto VW-sjef Ralf Brandstätter under presentasjonen av T-Cross

T-Cross lanseres i Norge andre kvartal 2019, men det vil bli åpnet for bestilling i desember 2018. Ved lanseringen er det en 3-sylindret 1,0 liters motor på 115 hk med DSG automatgir som er aktuelt. I andre markeder er en 1,5 liters bensinmotor på 150 hk og en 1,6 liter diesel på 95 hk tilgjengelig.Hybridløsninger er ikke tilgjengelig, heller ikke firehjulsdrift. T-Cross vil i Norge komme i to utstyrsvarianter, Life og Style. Prisene er ikke endelig fastlagt, men prisen vil trolig starte fra under kr. 280 000.

God plass til sportsutstyr gjør at T-Cross passer for en aktiv livsstil

T-Cross skal være en smart og trendy urban SUV. Kompakt og fin til bykjøring, og romslig nok til å ta med venner/familie eller sportsutstyr på tur. Den leveres i 12 ulike lakkfarger, og det er gledelig å se at det igjen er glade og friske farger på bilene.

Volkswagen T-Cross vil bli fargerike innslag i trafikkbildet

Det meste av moderne utstyr både innen sikkerhet og underholdning er selvsagt på plass. Blant standardutstyret er både Front Assist, med City nødbrems med fotgjengergjenkjenning, kollisjonsbeskyttelsessystemet Pre-crash (Norge), Tretthetsvarsling (Norge), ACC Adaptiv Cruise Control (Norge) og Lane Assist. Andre nyttige systemer som Side Assist blindsonevarsler og utmanøvreringsassistenten Rear Assist vil også være tilgjengelig som ekstrautstyr.

Interiøret kjenner vi igjen fra Polo

T-Cross får 8’’ infotainmentskjerm som standard. Det nye heldigitale Active Info displayet, som vi kjenner fra både Polo og T-Roc er tilgjengelig som ekstrautstyr. Fire USB tilkoblinger, 2 foran og 2 bak, gir god tilgjengelighet og fleksibilitet også for de som sitter i baksetet. Trådløs lading, Keyless Access og Light Assist Fjernlysassistent er tilgjengelig som tilvalg.

Kul, praktisk og moderne. Volkswagen T-Cross

Lanseringsslagordet til Volkswagens nye SUV er «I am more» – T-Cross skal tilby mer enn andre, uten å koste mer.