Det er ikke bare din egen hud som må smøres og beskyttes mot solen i sommervarmen. Også bilens skinninteriør trenger litt oppmerksomhet.

 

Få er klar over at sollys er like skadelig for skinninteriør som for tekstilinteriør. Skinn er i tillegg ømtålige for sterk varme. Sterkt sollys og varme setter i gang en kjemisk reaksjon som bryter ned lærfibrene og gir falming. I tillegg vil dette påvirke skinnets fuktighetsbalanse.


Error: Your Requested widget " ajdg_grpwidgets-2" is not in the widget list.
 • [do_widget_area et_pb_widget_area_1]
  • [do_widget_area et_pb_widget_area_3]
   • [do_widget_area et_pb_widget_area_4]
    • [do_widget_area sidebar-1]
     • [do_widget id="search-3"]
     • [do_widget id="recent-posts-2"]
     • [do_widget id="tag_cloud-2"]
    • [do_widget_area sidebar-2]
     • [do_widget_area sidebar-3]
      • [do_widget_area sidebar-4]
       • [do_widget_area sidebar-5]
        • [do_widget_area sidebar-6]
         • [do_widget_area sidebar-7]
          • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
           • [do_widget id="ajdg_grpwidgets-2"]
           • [do_widget id="categories-2"]
          • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
           • [do_widget id="wp_related_posts_widget"]
           • [do_widget id="text-2"]

           

          Skinn er et porøst og levende materiale som krever godt stell. Skinninteriør i bilen har i utgangspunktet et balansert forhold mellom væske, fett og fargestoffer. «Hvis ikke denne balansen opprettholdes vil skinnseter stivne, falme og/eller sprekke» forteller Helge Christiansen, salgssjef hos Krefting & Co AS som selger Autoglym i Norge og Sverige, til Bilmagasinet.

          Med en utetemperatur på 23 grader, vil en bil parkert i solen få en innetemperatur opp mot 85 grader! Derfor er det ekstra viktig å tilføre næring til bilens skinninteriør på sommeren. «Regelmessig vedlikehold gi et skinninteriør som holder seg pent og mykt lenge!» sier Christiansen.

          åpen bil skinn interiør

          En åpen bil er speselt utsatt fordi den får direkte sollys i tillegg til mer støv og skitt.

          Hvorfor sprekker skinn?

          Skinninteriør leveres med overflatebeskyttelse. Denne brytes etter hvert ned dersom den ikke får regelmessig rengjøring og etterbehandling. Etter langvarig bruk vil fibrene i huden miste styrke, elastisitet og til slutt løse seg opp. Det er dette som skjer når skinnseter blir harde og begynner å sprekke.

          «På grunn av miljømessige krav til innhold i fargestoffer og impregnering er dagens skinnseter dårligere beskyttet og trenger mer pleie enn før.» informerer Helge

          Med riktig stell kan et skinninteriør, som i denne Mercedes-Benz SL’en holde seg fint i mange år

          Så enkelt pleier du skinninteriøret i bilen

          Det finnes en rekke midler til pleie av skinninteriør i bilen. Det er viktig å finne kvalitetsprodukter som er utviklet nettopp til skinn. Det er mange leverandører av gode produkter  En av dem er Autoglym som leverer Leather Cleaner og Leather Care Balm. Dette er produkter testet og utviklet nettopp med tanke på å beskytte skinninteriør best mulig. Produktene er enkle i bruk, så sett av 15 minutter hver gang du ser at setene begynner å bli møkkete eller tørre i utseendet, så vil du ha velpleide seter hele bilens levetid.

          Dagens skinnpleiemidler er både enkle og effektive i bruk

          8 ting som kan ødelegge skinnsetene dine

          1.     Manglede stell.
          Skinninteriør må jevnlig rengjøres og tilføres skinnbalsam. Bruk alltid pH nøytralt rengjøringsmiddel beregnet på skinn. Gode skinnbalsam produkter inneholder en blanding av såper, naturlige oljer og overflatebevarende virkestoffer som gir skinnet næring, fuktighet og beskyttelse mot ytre påvirkning.

          2.     Feil stell
          Mange bruker «vanlige» rengjøringsprodukter på skinn. Fettløsende produkter skal ikke brukes, Zalo er bannlyst. Og vann skal ALDRI brukes på skinn! Bruk alltid pH nøytralt rengjøringsmiddel, og for å være sikker bør det være beregnet på skinn.

          3.     Sollys og varme
          Sollys og varme setter i gang en kjemisk reaksjon som bryter ned lærfibrene og gir falming. I tillegg vil dette påvirke skinnets fuktighetsbalanse.

          skinn matt baksete

          Et rent skinninteriør skal ha en matt overflate

          4.     Mat og drikke
          Mange spiser og drikker under bilturer, spesielt på lengre turer i ferier og weekender. Fett, salt, matolje, brus, iskrem og annet søl kan gjøre store skader på skinn. Hvis slikt søl ikke vaskes bort starter de en nedbrytningsprosess i skinnet.

          5.     Hud mot hud – og svette
          Svette fra voksne mennesker har en pH verdi ned mot 4. Svette oppfører seg således som en syre. Svetter som ikke vaskes bort vil derfor gi flekker og over tid bryte ned skinnet. Varme dager og lite klær er derfor en utfordring for skinnsetene.

          skinn dør sidepanel

          Man må ikke glemme å behandle dørsider og andre områder som er dekket med skinn.

          6.     Klær
          Klær med ekstremt grove sømmer eller skarpe detaljer som nagler, eller belter med metallbeslag, øker slitasjen betydelig. Jeans, spesielt om de ikke har vært vasket, kan medføre avfarging.

          7.     Kremer og sprayer
          Solkrem og andre hudprodukter kan gi flekker og skade på både tekstil- og skinn. Kjemikalier i for eksempel hårgele, solkremer, håndkremer eller parfyme bør aller helst ikke komme i direkte kontakt med skinn. Så ikke glem stell av nakkeputen

          8.      Kjæledyr
          Hår, klør og sikling sliter hardt og kan skade skinnet.

           

          Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev