Den årlige bobil og caravanmessen på Lillestrøm ble i fjor avlyst på grunn av korona-situasjonen i Norge. Mange ønsker at det skal bli en messe i år, men viktige utstillere vender tommelen ned.

Tekst og foto: Sven Furuly

Gruppen bak et stort knippe viktige bobil- og campingvognmerker har bestemt seg for å ikke satse på at det skal være mulig å gjennomføre den tradisjonelle utstillingen på Lillestrøm i september 2021 som planlagt. Det er organisasjonen bak merkene Dethleffs,  Sunlight og Erwin Hymer Group Nord som i i fellesskap besluttet å avstå fra alle former for deltakelse i Caravan messen Lillestrøm 2021. Etter å ha deltatt på messen i en årrekke er de svært positive til arrangementet, men avgjørelsen skyldes først og fremst Covid-19 og den usikkerheten som er knyttet til en sikker deltakelse.

Etter at korona-pandemien slo ned over samfunnet i fjor opplevde bobil og caravanbransjen stor vekst. Den store publikumsmassen på Lillestrøm ble avlyst i fjor, og nå spøker det også for årets messe.

For øyeblikket er det ingen mulighet for å kunne forutsi utviklingen av pandemien og garantere sikker deltakelse på messen for verken besøkende eller ansatte. Det er også et faktum at alderssammensetningen av publikum gjør sitt til at stor andel av messens besøkende er i risikogruppen. Selv om vaksineringen trolig vil ha kommet langt ved messens åpning, er det likevel knyttet en stor kommersiell risiko ved å starte opp og investere i et planleggingsarbeid knyttet til messen nærmere seks måneder før messen skal åpne sine dører.

Mengder av nytt utstyr og tilbehør for både bobil og campingvogner blir tradisjonelt vist på den store norske messen som etter planen skal åpne dørene i september.

Det er i skrivende stund ikke kjent om andre store aktører har tatt den samme beslutningen, eller står i ferd med nok et år gå for digitale løsninger i sin presentasjon av nye modeller og sin kommunikasjon med potensielle kunder. Som en av messens største utstillere er imidlertid Erwin Hymer Group overbevist om at vi i nær fremtid kan komme tilbake til en mer normal tilværelse der store messer og arrangementer kan finne sted på en trygg og sikker måte. Selv i fremtiden vil messer være en viktig kanal for presentasjon av nye modeller og innovasjoner for en stor og viktig leverandør av gode opplevelser, som bobil og caravanbransjen er.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev