Hedin Performance Cars er en betydelig aktør for Porsche i Skandinavia. Nå kjøper selskapet seg opp i Porsche Center Son; entusiastforhandleren som har satt Son på verdenskartet.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Hedin/Porsche

Porsche-entusiaster har i en årrekke satt pris på det flotte anlegget som befinner seg midt mellom Son sentrum og E18 som går fra Oslo mot svenskegrensen. Med sine engasjerte medarbeidere og solide kunnskap er senteret blitt en favoritt blant mange norske Porsche-eiere, enten de er på jakt etter en ny bil, eller trenger service.  I fjor solgte Porsche Center Son 540 biler bestående av nye, nyere brukte og et stort antall klassiske modeller. Omsetningen landet på 690 millioner inkludert verksteddrift, delesalg og vinterlagring av kundebiler.

Porsche Taycan har bidratt til en eventyrlig vekst for Porsche i Norge, og salget av den helt nye Cross Turisme fortsetter denne trenden.

Nå øker det svenske selskapet Hedin Performance Cars sin eierandel fra 51 til 91 prosent. Dette fant sted i samband med at aksjeposten til en av gründerne under etableringen, Egil Haugen, skulle realiseres. Han døde i november i fjor, og denne aksjeposten ble overtatt av partnerne Espen Olsen og Werner Isaksen kort tid før Hedin økte sitt engasjement i selskapet. Disse to vil etter transaksjonen kontrollere de resterende 9 prosent gjennom selskapet 911 Holding. Olsen fortsetter i rollen som driftsleder for spesialavdelingen for gode, eldre årganger Porsche; Porsche Classic Center.

Da Porsche Classic center Son åpnet sine dører, var dette det tredje offisielle Classic-Centeret globalt. Stor entusiasme og mye kunnskap er på plass.

Daglig leder for Porsche Center Son, Jan Daniel Jakobsen, mener at oppkjøpet vil styrke forhandleren som er viden kjent i Porsche-miljøet for sin kompetanse og genuine lidenskap for merket. – Vi er veldig glade for å ha en så sterk og fremoverlent majoritetseier. Det gir oss større konkurransekraft i en bransje i endring. Våre dyktige medarbeidere har lagt grunnlaget for en suksesshistorie som vi skal skrive videre med kraft fra Hedin. Nå skal vi mobilisere for fremtiden, sier Jakobsen.

Daglig leder for Porsche Center Son, Jan Daniel Jacobsen, mener at oppkjøpet bidrar til å styrke den solide posisjonen senteret har.

I 2007 åpnet et selskap med navnet Bavaria dørene til det første Porsche-senteret i Norge utenfor Oslo. Dette var Porsche Center Stavanger. I dag er selskapet, som har endret navn til Hedin Performance Cars, en betydelig aktør for det eksklusive merket i Norge med forhandlere i Stavanger, Kristiansand og Son. Hedin Performance Cars, som er et heleid datterselskap i svenske Hedin Bil AB, driver i tillegg fire Porsche-anlegg i Sverge.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev