Under Porsche Festivalen på Rudskogen den 8. og 9. september kan 16- og 17-åringer uten førerkort få muligheten til å øvelseskjøre med en Porsche.

Tekst: Sven Furuly, foto: Ribalta

Den store drømmen for mange bilinteresserte ungdommer er å få kjøre en Porsche. Selv ble jeg «bitt» av basillen i 15-års alderen, men da var det forgjengeren til 911, Porsche 356 som satte hjertet i brann. Det skulle imidlertid gå flere år før jeg satt bak i rattet på en Porsche for første gang, men kommende helg vil entusiastiske 16-17 åringer få en unik mulighet.  Ikke bare til å kjøre en Porsche, men også få lov til å gjøre det på Rudskogen Motorsportsenter.

Det er administrerende direktør i Norge, Morten Scheel, som står bak både den spennede Porsche-festivalen og denne høyst uvanlige muligheten for norsk ungdom. «Vi har bygget om flere Porsche til kjøreskolebiler, slik at 16 og 17-åringer uten førerkort kan øvelseskjøre med Porsche på bane. For å delta må du ha gjennomført trafikalt grunnkurs og være mellom 16-18 år», forteller Morten til Bilmagasinet.

Porsche Festivalen har alle de ingredienser som skal til for å få hjertet til å banke litt ekstra hardt hos en Porsche-entusiast disse to dagene. De blir utstilling av hele spekteret av Porsche-modeller i Norge – alle årganger og modeller kommer til å være representert ved hjelp av de mange medlemmene i Porsche Club Norge. Carrera Cup, STCC og andre løpsrunder skal også avvikles i løpet av disse dagene, mens gokartbanen på Rudskogen vil være reservert for denne spesielle øvelseskjøringen. Naturligvis vil erfarne instruktører sitte i passasjersetet sammen med 16-17 åringene. Dette er en helt unik mulighet for unge entusiaster til å få oppfylt drømmen. Registrering vil foregå mellom kl. 10:00-12:00 på Rudskogen både den 8. og 9. september. Det vil være førstemann til mølla, og alle må ha med ID og bevis på trafikalt grunnkurs for å delta.

En 17-åring som allerede har fått prøvekjøre en Porsche er Herman Ulvin Bjerke fra Eidsvoll. Tidligere i sommer ble han overrasket hjemme med en helt ny Porsche 911 Targa. «Jeg trodde jeg skulle ut å øvelseskjøre som vanlig med mammas bil, men plutselig dukket det opp en Porsche 911 på tunet. Det var en syk opplevelse å få kjøre en Porsche. Porsche 911 er min drømmebil, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle få prøvekjøre en slik bil nå, forteller Herman.

Porsche Festivalen blir høsten store treffpunkt for alle Porsche-entusiaster uansett alder, og vi i Bilmagasinet kommer til å være der begge dagene for å gjøre intervjuer, fotopptak og filme. Ta gjerne kontakt med oss på tlf 90 964 962 dersom du har en spesiell historie å fortelle, eller en særlig attraktiv bil å vise frem.

Video av Herman som blir overrasket med en Porsche kan du se her: