Den siste arbeidsdagen før palmehelgen tok til, var det duket for et stort jubileum ved Bentley-fabrikken. Da rullet kjøretøy nummer 200 000 av samlebåndet 102 år etter at det legendariske merket ble skapt.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Bentley

Selve jubileumsbilen, en Bentley Bentayga Hybrid, skal fraktes til den andre siden av jordkloden. Den er bestilt av en kinesisk kunde og representerer den aller nyeste teknologien fra det noble bilmerket. En produksjon på 200 000 biler kan kanskje synes lite målt mot mange av verdens største bilmerker. For Bentley, der sportslighet, skreddersøm og håndarbeid har stått i fokus helt siden lansering av de første bilene (EXP 2 på bildet) sent i 1920, er det imidlertid en stor milepæl. Selskapet ble lansert i juni 1919, og kan også se tilbake på en fantastisk motorsport-historie.

Produksjonen av suksess-modellen Continental GT tok til sent i 2003. Den ble fornyet i 2011. Modellen står for en tredel av Bentley-salget.

I perioden 1919 til 2002 ble det produsert til sammen 44 418 Bentley, noe som gir et gjennomsnitt på 85 produserte biler per måned. Ser vi på produksjonen ved fabrikken i Crewe fra 2002 og frem til i dag, er det vanskelig å ikke bli imponert. Tre fjerdedeler av alle Bentley produsert gjennom tidene, 155 582 stykker er ferdigstilt i løpet av de siste 18 årene. Hver eneste dag blir det nå produsert 85 biler ved fabrikken. Hvor mange Bentley som fortsatt eksisterer i verden er ukjent, men 84 prosent av alle Bentley utlevert i Storbritannia gjennom tidene er fortsatt innregistrerte.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev