Toyota bekreftet i dag at selskapet vil forhåndsvise en konseptbil for sin mellomstore batteri-elektriske SUV på den kommende Shanghai Motor Show 2021 i april

Av Sven Furuly

Nyheten, som ble først kommunisert på Toyotas siste Kenshiki event i Europa, er en SUV basert på Toyotas nye e-TNGA plattform, som er svært allsidig og lett tilpasningsdyktig for en rekke ulike anvendelser.

Det grunnleggende arkitekturprinsippet for e-TNGA baserer seg på at nøkkelelementer forblir faste mens andre varierer. Denne tilnærmingen tillater mange variasjonsmuligheter i forhold til kjøretøybredde, lengde, akselavstand og høyde.

e-TNGA gir mulighet for drift på forhjulene, bakhjulene eller firehjulsdrift, med et bredt spekter av batteri- og elmotorytelser som passer til ulike kjøretøytyper og bruksområder.

Allsidigheten og fleksibiliteten til e-TNGA-teknologien gjør det mulig for Toyota å designe og lage biler som ikke bare er batterielektriske, men som også er spennende å kjøre og vakre å se på.

En batteri-elektrisk utgave av Toyota C-HR med 400 km rekkevidde selges allerede i Kina, men er basert på en annen plattform

Toyota har allerede en elektrisk utgave av C-HR i salg og produksjon i Kina, men denne er basert på TNGA-plattformen som er utviklet for biler drevet av forbrenningsmotorer. Et batteri på 54 kWh gir bilen en rekkevidde på ca 400 km. Det ventes at den nye e-TNGA plattformen vil bære en rekke ulike modeller med flere ulike batteristørrelser og drift på både en og to aksler.

Shanghai Motor show 2021 vil finne sted fra 21. til 28. april.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev