Verdens mest kraftfulle og luksuriøse SUV – ferdigstilt etter de beste britiske håndverkstradisjoner – er klar til overlevering til den første kunden. Men den nye modellen går Aston Martin inn i ukjent terreng.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Newspress

DBX707 er fabrikkens første SUV gjennom historien – som strekker seg helt tilbake til 1913. Solid håndverk, engasjerte medarbeidere og en søken mot perfeksjon har til alle tider vært drivkraften til dette lille, men likevel magiske bilmerket. Den 9. mai ble en ny milepæl i fabrikkens historie nådd. Da rullet det første kunde-eksemplaret av den nye SUV’en av produksjonslinjen ved fabrikken i St Athan i Wales.

Med sin motoreffekt på 707 hk har Aston Martin skapt en SUV som kombinerer ekstreme ytelser med luksus på høyeste nivå.

I likhet med en rekke andre luksus-bilmerker, vi nevner i farten Bentley, Rolls Royce og Cadillac, har også Aston Martin utviklet en SUV for verdens mest kresne bilkjøpere. Med sin motor på 707 hk, en akselerasjon fra 0-60 mph (96 km/t) på bare 3,1 sekunder og toppfart på 315 km/t, er prestasjonene like brutale som i en av selskapets supersportsbiler. Den store forskjellen er imidlertid det rommelige interiøret, den luksuriøse auraen og en majestetisk transportopplevelse.

Den karakteristiske Aston Martin grillen har vokst til nye dimensjoner. DBX707 flytter også merket til ukjent terreng. 

Forventningene til bilen, som skal eksporteres til 50 ulike land over hele verden, er store. Mer enn 100 nye arbeidsplasser i St Athan er skapt i kjølvannet av DBX707.  Den nye SUV’en skriver ikke bare fabrikkhistorie, men også industrihistorie. Dette er den første serieproduserte bilen fra Wales på nesten femti år.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev