I forbindelse med 50-års jubileet til Askjems Camping Center, beliggende på Sem i Vestfold, var alle årets kunder invitert til et stort fødselsdagsselskap, og en mulighet til å vinne en Sunlight Cliff 600 bobil.

Tekst og foto: Sven Furuly

Om du ferdes på E18 sørover mellom Oslo og Kristiansand er det nærmest umulig å ikke legge merke til det store bobil- og campingvogn senteret som ligger helt inntil motorveien i Sem, utenfor Tønsberg. Ikke bare er denne forhandleren Norges største enkeltforhandler og har Skandinavias største innendørs utstillingshall, men den feirer også sitt 50-års jubileum i 2019.


Error: Your Requested widget " ajdg_grpwidgets-2" is not in the widget list.
 • [do_widget_area et_pb_widget_area_1]
  • [do_widget_area et_pb_widget_area_3]
   • [do_widget_area et_pb_widget_area_4]
    • [do_widget_area sidebar-1]
     • [do_widget id="search-3"]
     • [do_widget id="recent-posts-2"]
     • [do_widget id="tag_cloud-2"]
    • [do_widget_area sidebar-2]
     • [do_widget_area sidebar-3]
      • [do_widget_area sidebar-4]
       • [do_widget_area sidebar-5]
        • [do_widget_area sidebar-6]
         • [do_widget_area sidebar-7]
          • [do_widget_area widgets_for_shortcodes]
           • [do_widget id="ajdg_grpwidgets-2"]
           • [do_widget id="categories-2"]
          • [do_widget_area wp_inactive_widgets]
           • [do_widget id="wp_related_posts_widget"]
           • [do_widget id="text-2"]

           

          Selskapets historie som forhandler av campingvogner og tilbehør startet med den lille danske hengeren ”Combi-Camp” i 1969. Mange husker sikkert denne geniale ”teltvognen” der lokket dannet et gulv når det ble svingt opp og lagt ned på bakken, mens sengene var trygt plassert inne i vognbunnen. Med fortelt som ekstrautstyr er det nok mange som minnes gode sommerferier i denne. I andre etasje i Askjems store utstillingshall står det i dag en slik ”Combi-Camp” utstilt.

          Premien – med en vinnersjanse på 1:570 – var en Sunlight Cliff 600 Special Edition by-bobil

          Fra en sped begynnelse der ”ordentlige” campingvogner ble en del av sortimentet i 1971, har bedriften i dag 40 ansatte, omsatte for 330 millioner kroner i 2018, og dekker i dag alle sider av ferie og fritid i bobil og caravan. Siste del av bygget stod ferdig i 2007, og med et innendørs areal på 6700 kvadratmeter er alle nye bobiler og campingvogner, samt brukte bobiler plassert innendørs. Med åpningen av verdens første bobil-hotell i 2015 kan også privatpersoner parkere sin bobil i oppvarmede og trygge lokaler. Kunden har naturligvis tilgang til sin bobil 24 timer i døgnet – året rundt.

          Det var dekket opp til 50-års bursdagsfest i lokalet, og hele 280 kunder kom på besøk

          Det er stor stemning i salgshallen da vi ankom. Normalt er det plass til inntil 1500 bobil-/caravan-enheter i lokalet, men nå var det på deler av området fylt opp med bord og stoler til en gedigen fødselsdagsfest. Daglig leder Sverre Aamodt forteller til Bobil & Caravan Magasinet at 2019 har vært et år med enda sterkere fokus på de gode kundeopplevelsene – og da var det naturlig å gjøre en helt spesiell aktivitet i jubileumsåret. -Vi hadde en ”all time high” i 2018, og vi bestemte oss for å gi bort en splitter ny bobil til en av våre kunder i 2019. Alle som kjøpte en bobil eller campingvogn hos Askjems i 2019 skulle bli med i trekningen. Nå viser for øvrig tallene at omsetningen i jubileumsåret blir enda en ny rekord for Askjems.

          Alle husker CombiCamp – og det var salget av denne som startet hele bedriften Askjems

          Det er solgt ca 570 enheter fra første januar, og frem til det store bursdagslaget i lokalet den 18. desember, og det betyr at de vel 280 gjestene satt med odds 1:570 på å vinne en splitter ny rød Sunlight Cliff 600 til en verdi av 710 500 kroner. For å skape ekstra god stemning og underholde de mange gjestene hadde Askjems hentet inn komikeren, reisereporteren og programlederen Nils Wærstad fra blant annet TV-seriene ”Walkabout” og ”Handlingens menn” – sammen med Ronny Kristoffersen. Videoer projisert direkte på veggen med klipp fra duoens mange reiseprogram i latin-amerika, og ikke minst norske opplevelser, skapte stor munterhet – men også ettertanke! Livet er en reise, og det å være underveis er også tid det er viktig å ta vare på.

          Nils Wærstad hadde regien og Petter Hermansen fra politiet i Horten trakk den heldige vinner 

          Etter underholdning og en glimrende lunsj-servering skulle trekningen foretas av Petter Hermansen fra Horten Politistasjon. For å skape ekstra stemning – og stedfeste om vinneren var blant de ca 280 fremmøtte, ble det trukket ut 10 semi-finalister. En for en ble navnene lest opp – og de aller fleste befant seg i lokalet – der de høstet applaus når de tilkjennega seg. Den siste og avgjørende trekningen ble holdt mellom disse ti- og da vinnernavnet ble lest opp, tilhørte de en av gjestene i lokalet. Det var Trond Gunnar Furnes fra Skoppum som kunne gå frem til podiet – nå eier av en splitter ny Sunlight Cliff 600 bobil.

          Vinnerne i døråpningen på gevinsten, en Sunlight Cliff 600: Wenche og Trond Gunnar Furnes

          Da Bobil & Caravan Magasinet litt senere gratulerer ham med gevinsten og får en liten prat, er det bare et ord som går igjen, og det er ”uvirkelig”. Det startet med at kona og han bestemte seg for å kikke på en ny bobil tidlig i 2019, og etter hver endte opp med å kjøpe en Carthago XL64. Nå smite han fra øre til øre, og spøkte muntert med at nå kunne jo kona og han ha hver sin bobil! For øvrig var det også en liten håndfull andre gjester som heller ikke gikk tohendt fra stedet. Under lunsjen ble det også trukket vinnere av flere artikler fra den såkalte ”A-kolleksjonen” til Askjems. Dette er en serie tilbehør, reiseeffekter, og småting som øker trivselen i en bobil eller campingvogn, og er spesielt utviklet for Askjems Camping Center og deres mange tusen kunder.