Tesla har i natt lansert tilhengerfeste til Model 3 Standard Range Plus, Model 3 Long Range AWD og Model 3 Long Range RWD. For nordmenn er dette en svært god nyhet.

 Tekst: Sven Furuly, Foto: Tesla Presse

Ønsket om tilhengerfeste på elbiler er en gjenganger blant norske bilkjøpere, noe også Tesla har fått erfare når det gjelder forespørsler knyttet til Model 3. I natt (norsk tid) lanserte Tesla Motors nyheten om at Model 3 nå er testet og godkjent for å kunne leveres med tilhengerfeste.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

nsc_sommar_1200

 

Dette festet koster 8300 kroner og gir mulighet for å trekke tilhengere med en vekt på inntil 910 kg. Dermed kan små lastehengere, lette campinghengere og mengder av ulike transportsystemer for sykler og annet sportsutstyr henges på en Tesla Model 3 – uansett hvilken variant kunden setter i bestilling.

For nettopp ordet ”bestilling” er et skår i gleden for de som allerede har fått levert sin Model 3. Tesla kunngjør at grunnet europeiske regler kan de kun tilby tilhengerfestet som fabrikkmontert utstyr på nye bestillinger. Dette betyr at det ikke kan ettermonteres på biler som allerede er produsert og levert.

Som mange Model 3 –eiere vet finnes det også et originalt takstativ til bilen. Dette har en lastekapasitet på 65 kg, koster 4900 kroner og har en leveringstid på 3-4 uker. Stativet kan bestilles på Teslas nettsider.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev