Rallyfører Oliver Solberg vant søndag det italienske løpet Rally di Alba, 19-åringens første løp på asfalt i en WRC-bil noensinne.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Massimo Bettiol PH

En seier på asfaltveier i et av Middelhavslandene har utvilsomt stått høyt oppe på Olivers ønskeliste. Nå har han skrevet seg inn i bilsporthistorien med en seier i de italienske løpet Rally di Alba, men veien til seierspallen foregikk neppe på en måte som han hadde planlagt, eller ønsket at skulle skje. Teamkamerat i Hyundai, tidligere verdensmester Ott Tänak, var raskest gjennom hele løpet, men pådro seg en tidsstraff på to og et halvt minutt etter å ha kommet for sent til start på den sjuende fartsprøven. Dermed serverte Tänak høyst ufrivillig seieren til sin unge Hyundai-stallmakker.

For Oliver Solberg var det litt av en opplevelse å komme til Italia og kjøre WRC-bilen på asfalt.

– At jeg står igjen som vinner av løpet, tar jeg ikke så seriøst. Fortsatt er det et stykke opp til Ott Tänak. Han viste imponerende kjøring på fartsprøvene, og jeg fikk klare indikasjoner på at jeg har mye jobb å gjøre før jeg er på det nivået, uttaler Oliver Solberg til Bilmagasinet. – Jeg hadde kun kjørt WRC-bilen på snø i VM-runden i Finland (7.-plass) tidligere, så det var litt av en opplevelse å komme til Italia og kjøre den på asfalt for første gang. Det viktigste for meg har vært å lære bilen å kjenne og få erfaring på asfalt. Jeg skulle gjerne ha vunnet en fartsprøve, men det lot seg ikke gjøre i kamp mot en verdensmester, uttalte Solberg junior videre.

Solberg kjørte friskt, men uten den kjedelige feilen til Ott Tänak ville det ikke blitt noen seier.

Om halvannen uke skal den norsksvenske 19-åringen kjøre VM-løpet Safari Rally i Kenya i den største klassen og med en Hyundai i20 Coupe WRC-bil. Det blir Oliver Solbergs første løp på grus i WRC-bil. Så langt kan unge Oliver se tilbake på en merittliste der han har stilt til start i 44 Rally og vunnet 9 av disse. Han debuterte i WRC-serien i 2019 i Wales Rally GB, og har til sammen deltatt i 10 WRC-runder.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev