Værmeldingen var slett ikke oppmuntrende, og da klokken var sju på lørdag morgen regnet det friskt mange steder på østlandet. Men se, da Porsche Festivalen åpnet noen timer senere skinte solen og Porsche-festen var i gang.

Tekst og foto: Sven Furuly

Det gikk ikke mange timene før det var et yrende folkeliv på Rudkogen, og etter hvert gikk også starten på de ulike racene, for alt fra formelbiler til GT-klasser. Helt mot slutten av dagen det alle ventet på: Porsche Carrera Cup. I løpet av dagen møtte vi blide og entusiastiske folk over alt, og midt i blant publikum, racerførere og Porsche-entusiaster vandret Magnus Walker. Denne britiske personligheten (bosatt i USA de siste 32 årene)  har skapt mange spennende «Outlaw-Porscher», har en stor privat Porsche-samling, og er blitt en slags ambassadør for merket Porsche.

Roar Lindland kjørte inn til en pen tredjeplass i Carrara Cup Scandinavia

Ikke helt overraskende kjørte racerføreren Roar Lindeland suverent i regnværet og tok en flott tredjeplass i den første av helgens Carrera Cup Scandinavia løp. Ganke imponerende tatt i betraktning at han kun har kjørt på Rudskogen to ganger etter at banen fikk sin nye utforming. I en av de andre klassene deltok klubbens forrige formann, Espen Andersen, med mesterlig kløkt på den våte banen helt på slutten av dagen. Både han og hans australske kollega i Green Team fikk en plass på pallen – med Espen på tredjeplass. Vi gratulerer

En flott tredjeplass ble det også til tidligere formann i Porsche Club Norge, Espen Andersen

Porsche Club Norge hadde etablert en fin utstilling på den store kollen oppe ved tårnet, og viste en fin kavalkade over Porsches modellhistorie fra en 356-modell av årgang 1959, til en helt ny Carrera GT2 RS. Vafler ble stekt og servert sammen med kaffe til besøkende, og dette var populært blant alle som tok turen innom Porsche Club Norge -teltet.

Formann i Porsche Club Norge, Tormod Dramstad, sammen med «Mr Porsche Outlaw» Magnus Walker

Målet med Porsche Festivalen var å lage en folkefest for hele familien, og det var mange barn og yngre menensker å se. De annonserte aktivitetene var populære, og særlig muligheten for 16-17 åringer til å få prøvekjøre en Porsche på bane var ekstremt populær. Etter bare 20 minutter var alle «plasser » for lørdagen booket. Denne kjøringen foregikk på gokart-banen. Mange benyttet også muligheten til å få sitte på med en Porsche noen runder rundt den «ordentlige» banen mellom de ulike heatene. En racing-simulatorer skape spenning i depot-området, og for de yngste var det Lego-aktiviter, der målet naturligvis var å bygge en Porsche.

Magnus Walker er en lidenskapelig Porsche-samler og falt for 928’en til Johan Lilleng

Porsche Festivalen pågår gjennom hele helgen og det skal kjøres løp i mange klasser. Har du ikke andre planer for søndagen er en tur til Rudskogen et «must» for alle som er interessert i Porsche, i sportsbiler generalt, og i motorsport.

Berusende vakker og rask. En GT2 RS av årets modell på plass i klubb-standen

 

Et akrobatfly i luften hører med når en skikkelig festival skal arrangeres