Japanske Subaru Corporation offentliggjorde i dag at den nye elektriske SUV’en fra selskapet skal hete Solterra og er planlagt for salg i Norge i 2022.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Subaru

Soltrerra er Subaru sin helt nye, helelektriske SUV i C-segmentet, og er den første elbilen som bygges på plattformen e-Subaru Global Platform. Navnet Solterra er sammensatt av de latinske ordene sol og terra, og betyr henholdsvis sol og jord. Subaru ga den nye hel-elektriske SUV’en dette modellnavnet for å understreke at det handler om en elbil som spiller på lag med naturen, og er en SUV som tar deg dit du vil, når du vil, slik Subaru er kjent for.

Plattformen e-Subaru Global platform, som Subaru og Toyota har utviklet sammen, gjør det mulig å effektivt lansere ulike typer elbil-modeller ved å kombinere flere moduler og komponenter, slik som fronten, midten og bakparten av bilen. De to selskapene har delt kunnskap og i fellesskap utviklet en helt ny plattform. Subaru har siktet mot å oppnå overlegen passiv sikkerhet og kjøretøystabilitet også i den batteridrevne plattformen, slik Subaru alltid hatt fokus på.

En elektrisk SUV har lenge stått på ønskelisten til den norske Subaru-importøren. I 2022 kommer den i salg i Norge, og dermed forsvare Subarus rolle som et populært firehjulsdrift-merke.

Subaru og Toyota har ikke bare utviklet plattformen sammen, men har også hatt et utstrakt samarbeid innen blant annet produktutvikling, design og produkttesting i utviklingen av den nye modellen Solterra for Subaru og BZ for Toyota. Denne utviklingen er bygget på kombinasjonen av de to bilmerkenes respektive styrker, slik som Subaru sin årelange ekspertise på firehjulsdriftsteknologi og Toyotas utmerkede el-teknologi, for å skape en ny SUV med de beste egenskapene bare en helelektrisk bil kan tilby.

Solterra inngår i merkets SUV-modellrekke bestående av Subaru Ascent, Outback, Forester og Subaru XV.  Denne viktige elektriske bilen for Subaru som merke, og for Subaru-entusiaster over hele verden vil være i salg fra midten av 2022 i Japan, USA, Canada, Europa og Kina.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev