Nissan øker LEAF-produksjonen – tilbyr rekordkort leveringstid for elbil-hungrige nordmenn

Det foregår en sensasjonell dreining av det norske nybilsalget på personbilsiden om dagen, der etterspørselen etter nye elbiler setter stadig nye rekorder. Flere aktører opplever større pågang enn hva de kan levere av nye elbiler, slik at det bygger seg opp lang leveringstid.

Nissan LEAF er for tiden Norges mest solgte personbil, inkludert biler med diesel-, bensin-, hybrid-, ladbar hybrid, og ren elbil-drivlinje. Siden introduksjonen av nye LEAF på det norske markedet i februar 2018, har Nissan vært bransjeledende når det kommer til leveringstid, noe som i stor grad skyldes årelang erfaring med elbilproduksjon. At Nissan var tidlig ute med tunge investeringer innen ny batteriteknologi og elbil-utvikling er noe elbil-glade norske bilkjøpere har kunnet nyte godt av både nå og i løpet av de siste årene.

Den ekstra gode nyheten er at Nissan nå reduserer den allerede korte leveringstiden ned til tre måneder dersom kunden bestiller ny LEAF i dag. Enkelte forhandlere kan ha biler på lager og derfor tilby enda kortere leveringstid.

– Vi registrerer at det er en kamp for flere elbilprodusenter med å skaffe til veie nok elbiler til norske kunder, og har stor forståelse for bakgrunnen for dette. Det er gledelig for oss å kunne meddele Nissan-kunder at vi har sørget for ekstra produksjon av biler til Norge, som igjen sikrer kortere leveringstid til det norske markedet, sier Country Manager, Anders Mamen-Lund i Nissan Nordic Europe, avdeling Norge.

* Nye Nissan LEAF er så langt i år Norges mest solgte personbil med 8561 registrerte biler pr. 16.09.2018 (tall fra OFV) og salgsveksten er på utrolige 198,9 prosent så langt i år kontra fjoråret.