Hyundai satser sterkt på elbiler og hydrogenbiler. Selskapet har nå inngått partnerskap med Forze Hydrogen Racing om utvikling av verdens raskeste hydrogenbil.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Amp/net

Bak selskapet Forze Hydrogen Racing står en gruppe nederlandske studenter som representerer stor kunnskap og erfaring knyttet til brenselcelle-teknologi. Dette teamet har allerede konstruert og bygd flere hydrogendrevne racerbiler. Nå er det inngått en samarbeidsavtale med Hyundai – nå verdens ledende produsent når det kommer til utvikling og produksjon av biler med hydrogendrevne brenselceller.

De to brenselcelle-systemene i Forze IX har en samlet effekt på 240 kW og dette gir bilen en toppfart på over 300 km/t.

Studentene kan allerede vise til glimrende resultater basert på en rekke prototyper. Fjorårets Forze VIII har inspirert til videre arbeid, og nå er det Forze IX som er på trappene. Utviklingsarbeidet vil pågå for fullt gjennom 2021, og takket være en andre finansieringsrunde vil ferdigstillelsen av denne nye racerbilen finne sted i 2022. Målet er at Forze IX skal bli verdens raskeste hydrogen-racerbil og bidra til et gjennombrudd for en mer miljøvennlig motorsport. Den firehjulsdrevne Forze har en toppfart på over 300 km/t og gjør unna sprinten fra 0-100 km/t på mindre enn tre sekunder. Vekten ligger på 1500 kg. Fremdriften besørges av to brenselcelle-systemer med en samlet effekt på 240 kW (317 hk) og en akkumulator med en effekt på 600 kW.

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev