Under Arendalsuka får besøkende et spennende innblikk i fremtidens mobilitet. Her blir det mulig å studere to elbiler som aldri tidligere er utstilt på norsk jord, på nært hold: Audi e-tron prototype og konseptbilen ŠKODA VISION-E.

Tekst Sven Furuly, foto Per Christian Worren

Arendalsuka er blitt en av Norges viktigste møteplasser for norsk næringsliv, norske politikere, media og organisasjoner. Bilimportøren Harald A. Møller har valgt å bidra som sponsor for dette arrangementet. Ved selskapets stand I Arendals gater har de benyttet anledningen til å presentere to biler som i stor grad viser hvilken retning man tenker seg fremtidens mobilitet.

Audi e-tron prototype får sin verdenspremiere i produksjonsklar utgave denne høsten. Tusenvis av nordmenn står på venteliste for elbilen, som kombinerer stor plass med lang elektrisk rekkevidde. Konseptbilen ŠKODA VISION-E viser med all tydelighet at også ŠKODA skal være med å utforme en bærekraftig mobilitet for fremtiden.

Bakgrunn for presentasjonen av disse bilene er naturligvis det store fokuset på nullutslippsbiler og fremtidens mobilitet. Harald A. Møller står bak et seminar og en debatt der hovedspørsmålet er om vi nå går fra “Rekkeviddeangst til ladeangst”. Mange er opptatt av hvordan utbyggingen av infrastruktur for fremtidens mobilitet skal bli, og her får vi kanskje noen av svarene – eller I det minste visjonene. Selskapet vil også legge frem en fersk rapport om ladeinfrastrukturen I Norge, slik den er I dag.

Bilmagasinet følger debatten, der også Posten og miljørganisasjonen ZERO er med, og vil formidle synspunkter og eventuelle konklusjoner, i dagene fremover.