Rally-året 2014 ble knallbra for VW Motorsport, da det ble seier både i fører-VM og konstruktør-VM. Starten på årets sesong ble en braksuksess – med tre VW-team på podiet.

Aller raskest kjørte Seebastien Ogier, med Jari-Matti Latvalla bare noen sekunder bak seg etter at alle fartsetappene var unnagjort. På tredjeplass skrev Andreas Mikkelsen med kartleser Ola Fløene et nytt kapittel i den norske Monte Carlo-historien.

Mikkelsen kjørte taktisk og sikkert i sin oppgraderte Polo WRC, og hadde før start ambisjoner om en plass helt i toppen. Det er andre gangen han deltar i Rally Monte Carlo, og sammenliknet med mange av ”veteranene” har det norske teamet gjort en stor bragd. Riktige dekkvalg og taktisk kjøring ble belønnet med en tredjeplass – i sterk konkurranse med Mads Østberg, som endte på den sure fjerdeplassen.

Også Henning Solberg var med hele veien til Monte Carlo i sin Ford Fiesta RS WRC-bil, og en 11. plass er heller ingen dårlig plassering blant de 78 deltakende bilene som fullførte. De tre norske førerne og deres kartlesere bidrar alle til å gi norske rally-entusiaster  en spennende sesong – der de yter sitt beste bak rattet på de tre konkurrerende teamene VW, Citroén og Ford. Neste mestermøte er Rally Sweden, som starter i Karlstad den 12. februar.

Mikkel 2