Hittil er BMW i4 kun blitt vist frem som en konseptbil, men i dag rullet den endelige produksjonsmodellen ut på scenen under årskonferansen til BMW Group. BMW i4 lanseres senere i år, som den fjerde helelektriske modellen fra BMW.

Av Sven Furuly

Konseptbilen BMW i4 Concept så dagens lys i mars 2020. Ett år senere presenteres nå produksjonsmodellen på scenen under årskonferansen til BMW Group. Likhetene med konseptbilen er mange. Med BMW i4 elektrifiseres selve kjernen av BMW. Kjøreglade biler i mellomklasse-segmentet har gjennom flere tiår vært fundamentet som selskapet er bygget på. På mange måter blir BMW i4 summen av en perfekt BMW – bare helt elektrisk. De første bilene vil rulle inn på norske veier i fjerde kvartal, forteller Marius Tegneby, som er kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, til Bilmagasinet.

Den elektriske nykommeren i4 har den magiske utstrålingen vi forbinder med de mellomstore klassiske BMW-sedanene.

BMW i4 er en helelektrisk firedørs Gran Coupé og blir tilgjengelig i forskjellige versjoner med rekkevidde på opptil 590 km (WLTP). Med effekt på opptil 530 hk, vil BMW i4 akselerere fra 0-100 km/t på rundt 4 sekunder. Enda mer imponerende enn selve akselerasjonen, er kjøreresponsen i BMW i4. Et helt eget oppsett for dempersystemet reduserer den typiske bevegelsen hvor man gjerne opplever at bilen «setter seg» under kraftig akselerasjon. Sammen med et nyutviklet antispinn-system som jobber lynraskt og presist, sørger systemet for maksimalt grep og stabilitet når gasspedalen får kjenne på trykket fra skosålen.

Barsk linjeføring og effekter opp til 530 hk kjennetegner morgendagens klassiske BMW-sedaner – i en helt ny innpakning.

Ytelsene må spille på lag med reaksjonene fra styring og bremser. Forutsetningene for den ettertraktede smidigheten og presisjonen er forankret i konseptet BMW i4 bygges på; lang akselavstand, bred sporvidde, egen hjulstilling, store dekkdimensjoner, høy torsjonsstivhet, lavt tyngdepunkt og vektbalanse. BMW 3- og 4-serie har alltid vært en målestokk for den ideelle balansen mellom dynamiske egenskaper og komfort i sitt segment. Med helt nye BMW i4 defineres målestokken nok en gang – med ren elektrisk kjøreglede. En av modellene som kommer er en M Performance-modell. Dermed har det tyske selskapets store elektriske satsning nå også nådd de mest sportslige modellene.

Utformingen av den klassiske nyreformede BMW-grillen har fått mange reaksjoner på grunn av sitt utfordrende design.

BMW i4 bygges på femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Den elektriske motoren, ladeenheten og høyspenningsbatteriet er nyutviklet og gjør det mulig for BMW å ta et nytt og viktig fremskritt med de elektriske drivlinjene. Mer informasjon om modellen vil bli publisert om kort tid, og dette publiseres fortløpende på bilmagasinet.no

Klikk her for å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev