BMW Concept M8 Gran Coupe

BMW viser frem et nytt høydepunkt under den internasjonale bilutstillingen i Genève. BMW Concept M8 Gran Coupe er mer enn bare en luksuriøs sportsbil med fire dører.

Bokstaven «M» har en spesiell plass i hjertet til alle BMW-entusiaster. Med konseptbilen BMW Concept M8 Gran Coupe kommer bokstaven virkelig til sin rett: M står for «mer». Mer av alt.

– På den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst presenterte vi den elektriske fremtiden til BMW med konseptbilen BMW i Vision Dynamics. Nå viser vi også hvordan BMW M vil være en viktig del av BMWs fremtid og drar lakenet av nok en kommende spydspiss, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

Konseptbilen er slik konseptbiler skal være – en forsmak på kommende modeller hvor man samtidig tillater seg å strekke strikken litt ekstra. Lakkfargen til konseptbilen bærer navnet «Salève Vert» og skifter farge fra grønn til blågrå i ulikt lys. I stedet for tradisjonelt krom, har BMW lagt inn en særegen nyanse av gull i en rekke av eksteriørdetaljene som vinduslister, grill, felger og eksoshaler.

BMW Concept M8 Gran Coupe

BMW Concept M8 Gran Coupe er 5,078 meter lang, 2,150 meter bred og 1,407 meter høy. Akselavstanden måler 3,023 meter.

En forsmak på nytt design

I likhet med BMW Concept 8 Series, er også denne konseptbilen en forsmak på et nytt designspråk fra BMW. Eksteriørdesignen til den nye konseptbilen kombinerer det typiske M-formspråket med luksuriøse og elegante linjer.

Helt nye BMW Concept M8 Gran Coupe har en slående profil, med lang akselavstand, et langt panser, en coupéaktig taklinje og en kort hekk. Hjulbuene møter den tydelige skulderlinjen, og linjene i forskjermen og dørene gir særegne konturer og vinkler i karosseriet.

Fronten preges av nyregrillen som kombinerer nye linjer med historiske streker fra BMWs tidlige coupémodeller. De smale frontlyktene sitter høyt, og sammen med de store luftinntakene i spoileren gir de konseptbilen et aggressivt uttrykk. Designen vitner om at det er plass til rikelig med krefter og kjøreglede under det markerte panseret.

BMW Concept M8 Gran Coupe

Hekken har en kraftfull spoiler på bagasjelokket, som sammen med de smale baklyktene gir konseptbilen tydelige horisontale linjer. Spisse vinkler og markante linjer rammer inn den bakre støtfangeren som også rommer fire store eksoshaler i diffusoren.

Som bokstaven M, betyr også tallet 8 noe ekstra for BMW-entusiastene. Modeller som bærer 8-tallet byr på sport, luksus og særegen design – slik som BMW 8-serie Coupe fra 1989, BMW Z8 fra 2000 og dagens BMW i8 som ble lansert i 2013. I 2019 ruller de endelige versjonene av BMW 8-serie Gran Coupe og BMW M8 Gran Coupe ut på veiene.

BMW Concept M8 Gran Coupe

På den internasjonale bilutstillingen i Genève har BMW Concept M8 Gran Coupe blant annet selskap av helt nye BMW X4, helt nye BMW i8 Roadster, nye BMW 2-serie Active Tourer og nye 2-serie Gran Tourer.

– For et år siden sa vi at vi stod foran den største produktoffensiven i BMWs historie. I løpet av det siste året har vi så langt presentert en rekke nye SUV-modeller, nye M-modeller og vi har vist litt av vår videre elektriske fremtid – for å nevne noe. Med andre ord, BMW vil være tilstede i alle segmenter med alle drivlinjer i løpet av de neste årene, avslutter Tegneby.

BMW Concept M8 Gran Coupe