Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i lørdagens VLN-finale på Nürburgring. På seks løp har det norske racingteamet kjørt inn til tre førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass.

Pressemelding – Foto: Pål Henning Berg, Ferskvann Reklamebyrå

– Skal vi beskrive årets sesong med et ord må det være «fantastisk». På seks løp har vi knapt gjort et eneste feilskjær. Vår Audi RS3 LMS har gått som ei klokke i hele år, både faste mekanikere og gjestemekanikere har gjort en strålende innsats, alle sjåfører har levert førsteklasses og hospitality-teamet vårt har tatt seg av nesten 200 gjester på en fremragende måte, sier en stolt teamsjef Marius Misfjord.

I lørdagens finaleløp i det tyske langdistansemesterskapet VLN ble det til slutt en andreplass i TCR-klassen bak årets erkerival Mathilda Racing med en Seat Cupra Leon. Kvalifiseringen ble ikke optimal for noen av Møller Bil Motorsports sjåfører med mye trafikk, men en runde på 08.52 av Atle Gulbrandsen holdt til andre startposisjon.

Kenneth Østvold startet løpet, og var raskt oppe i ledelsen. Men gjennom hele sitt stint var han hardt presset av Andreas Gülden i Seat og Marc Basseng i en Hyundai. Det var imidlertid Østvold som gikk seirende ut av fighten, og ledet foran det første depotstoppet.

Møller Bil Motorsport hadde denne gangen med gjestemekanikere fra Møller Bil på Kalbakken, Ensjø, Sandefjord og Ryen.

I de tre siste løpene har det vært Møller Bil Motorsport som har hatt kontroll på Gülden og Heiko Hammel i Seat, men denne gangen slo tyskerne tilbake. Mathilda Racing hadde et raskere depotstopp, gikk opp en ganske stor ledelse og så seg aldri tilbake. Avstanden var for stor til at Håkon Schjærin eller Atle Gulbrandsen kunne kjempe om seieren.

– Selv om vi har vunnet de tre foregående løpene er vi strålende fornøyd med andreplass her i dag. Sesongen under ett har vært fantastisk med tre førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass på seks løp. Vi ble faktisk nummer to sammenlagt i TCR-klassen også, til tross for at vi har stått over tre av løpene. 42 førere tok poeng i TCR-klassen i år, forteller Misfjord.